Αρμυρή Κουλούρα

Δείτε Επίσης: Κουλουράκια Πορτοκαλιού…για το καφέ σας | Ανάποδο Κέικ βερίκοκου

Υλικά – Εκτέλεση

250 μλ χλιαρό γάλα,
1 κουταλάκι ζάχαρη,
1 κουταλάκι μαγιά σε σκόνη,
250 γρ αλεύρι,
1 κουταλάκι αλάτι,
1 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη ή φρέσκο τηγανισμενο,
1 αυγό
ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και
προσθέτουμε:
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα, 250 γρ αλεύρι τα πλάθουμε και προσθέτουμε τώρα 20γρ μαλακό βούτυρο, συνεχίζουμε να πλάθουμε. Το αφήνουμε να φουσκώσει 1 ώρα περίπου σε μια κούπα και το σκεπάζουμε με διαφανές μεμβράνη.

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το τηγανίζουμε να μαραθεί και το βάζουμε σ ένα μπολ. Προσθέτουμε 1 /2 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο, 300γρ μοτσαρελλα ή τυρί,1 αυγό,1 κουταλάκι αλάτι, 1 κουταλάκι μαυροπιππερο και τα ανακατεύουμε.
Ανοίγουμε το ζυμάρι σ ένα μεγάλο φύλο, μοιράζουμε την γέμιση πάνω του και το τυλίγουμε σε ρολό ( όπως στις φωτογραφίες).

Το κάνουμε μια κουλούρα, την βάζουμε σε ταψάκι ή φόρμα, την ξαναφηνουμε λίγο να φουσκώσει. Πριν την βάλουμε στο φούρνο, την αλείφουμε με 1 αυγό και ριχνουμε 2 κουτ. σουσάμι.
Ψήνεται στους 180*βαθμούς για 25 λεπτά.

Δείτε Επίσης: Κουλουράκια Πορτοκαλιού…για το καφέ σας | Ανάποδο Κέικ βερίκοκου

Ευχαριστούμε Kalli GreatheartΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Καλή επιτυχία!!!

Προηγούμενο άρθροΓλυκά ψωμάκια με σταγόνες σοκολάτας ή σταφίδες
Επόμενο άρθροΣπανακοτυρόπιτα…απλά φανταστική