Σφολιάτες γεμιστές

Σήμερα ετοιμάζουμε σφολιάτες με κεφίρ. Είναι τόσο νόστιμα που δεν μένουν πολύ!

Προϊόντα:

Σφολιάτα:
Βούτυρο – 250 γρ
Κεφίρ – 1 φλιτζάνι (250 ml)
Μπέικιν πάουντερ – 1 φακελάκι (10 γρ.)
Αλεύρι – 3 φλιτζάνια (480 γρ.)

Για γέμιση:
120 γρ. αλεύρι 
150 γρ ζάχαρη 
100 γρ βούτυρο

Εκτέλεση:

Τρίψτε το βούτυρο, προσθέστε 1 κ.γ. κεφίρ, μπέικιν πάουντερ και αλεύρι.
Ζυμώνουμε γρήγορα τη ζύμη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Ετοιμάστε τα ψίχουλα: αλεύρι, ζάχαρη, βούτυρο (τριμμένο) – ανακατέψτε τα πάντα μέχρι να σχηματιστούν χοντρα ψίχουλα και βάλτε το στο ψυγείο.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 μέρη (περίπου 165 γρ. το καθένα).
Ανοίγουμε λεπτό το πρωτο φυλλο (περίπου 4-5 χιλ.) σε κύκλο και πασπαλίζουμε με μέρος απο τα ψίχουλα (περίπου 70 γρ.).

Ξεχωριστά ανοίγετε ένα άλλο φυλλο, σκεπάζετε το πρώτο με αυτό, πασπαλίζετε με ψίχουλα και πιέζετε ελαφρά προς τα κάτω.
Κάνετε αυτό με όλα φύλλα. Το τελευταίο φυλλο δεν χρειάζεται να πασπαλιστεί. Κόβουμε σε κομμάτια (τριγωνα).
Στείλτε το στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 35-45 λεπτά.
Πασπαλίζουμε τις έτοιμες σφολιάτες με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!❤️

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣαλάτα Χταποδιού με λεμονάτη σάλτσα
Επόμενο άρθροKέικ ασπρόμαυρο στο ταψί