Δείτε Επίσης: Γλυκό βερίκοκο! | Μαγικό Strudel Μπακλαβά-Βερίκοκο

Ανάποδο Κέικ βερίκοκου

Συστατικά

70 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, συν λίγο επιπλέον για το ταψί
1 και 2/3 φλιτζάνια ζάχαρης,
1/3 φλιτζάνι νερό
10-12 βερίκοκα μεσαίου μεγέθους ή όσα χρειάζεστε για να καλύψετε το κάτω μέρος του ταψιού
2 Μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1/3 φλιτζάνι γιαούρτι, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Ζάχαρη Αχνη

Κατευθύνσεις

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C
Βουτυρώστε γενναιόδωρα ένα ταψακι 20 εκ και τακτοποιήστε τα βερίκοκα στο ταψί
Κόψτε τα βερίκοκα στη μέση και τοποθετήστε την κομμένη πλευρά προς τα πάνω

Ξεκινήστε φτιάχνοντας την καραμέλα, το σιρόπι ζάχαρης
Συνδυάστε 1 φλιτζάνι ζάχαρη και 1/3 φλιτζάνι νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε υψηλή φωτιά μέχρι να γίνει ένα ζεστό πορτοκαλί χρώμα,
Περιστρέψτε το κατσαρολάκι αλλά μην ανακατεύετε.
Ρίξτε ομοιόμορφα την καραμέλα πάνω στις φέτες βερίκοκου.


Σε ένα μπολ ανάμειξης χτυπάμε το βούτυρο και τα υπόλοιπα 2/3 φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο και κρεμώ δες.
Μειώστε την ταχύτητα και χτυπήστε τα αυγά 1 κάθε φορά
Προσθέστε το Γιαουρτι, το ξύσμα και τη βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν
Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το μπεικιν παουντερ και το αλάτι, προσθέστε το στο μείγμα βουτύρου-αυγών σε 2 παρτίδες
Ανακατέψτε στο μίξερ μέχρι να συνδυαστεί.
Ρίξτε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω στις φέτες βερίκοκου
Ψήνουμε 40-45 λεπτά, ή έως ότου βγει μια οδοντογλυφίδα καθαρη από το κέντρο.
Ψύξτε για 15 λεπτά και στη συνέχεια τοποθετήστε το κέικ σε μια επίπεδη πλάκα .
Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρισμα

Δείτε Επίσης: Γλυκό βερίκοκο! | Μαγικό Strudel Μπακλαβά-Βερίκοκο

ΠΗΓΗ: heghineh.com

Προηγούμενο άρθροΨητό Κοτόπουλο με πατάτες…η σάλτσα κάνει την διαφορά
Επόμενο άρθροΤούρτα Μήλου…πιο εύκολη δεν γίνεται