Φανταστικό Γλυκό με μήλο και καρύδι

Συστατικά

Κρούστα Βάσης
3/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακό
Εκχύλισμα βανίλιας 1/2 κουταλάκι του γλυκού
πρέζα αλάτι
1/3 φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένα

Κρεμα πουτιγκα
220γρ τυρί κρέμα, μαλακό
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1 πακέτο (100 gr) στιγμιαία σκόνη βανίλιας
1 φλιτζάνι γάλα
2 φλιτζάνιa κρέμα γάλακτος

Στρώση με μήλα
3/4 φλιτζάνι νερό
1/3 ζάχαρη
1/8 φλιτζάνι κορν φλαουρ
1/8 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 μήλα, ξεφλουδισμένα και χωρις τον πυρηνα

Σαντιγι
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη

Διακόσμηση
1/2 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένο

Οδηγίες

Κρούστα
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώστε ένα πυρεξ 22χ22 με χαρτί ψησίματος ή βουτυρώστε.
Βάλτε το μαλακό βούτυρο σε ένα μεσαίο μπολ και χτυπήστε με μιξερ σε μέτρια ταχύτητα για περίπου ένα λεπτό, στη συνέχεια προσθέστε βανίλια, μια πρέζα αλάτι και αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά.
Τέλος προσθέστε καρύδια και ανακατέψτε. Απλώστε ομοιόμορφα σε στο ταψι και πιέστε ελαφρά χρησιμοποιώντας τα χέρια σας ή κάποιο σταθερό αντικείμενο. Ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει εντελώς.

Κρεμα πουτιγκα
Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε στιγμιαία σκόνη βανίλιας, τυρί κρέμας, ζάχαρη, γάλα και ανακατέψτε με ένα ηλεκτρικό μίξερ, μεσαίας ταχύτητας μέχρι να πάρετε λεπτό και λείο μείγμα. Προσθέστε κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά. Απλώστε το πάνω από το στρώμα βάσης.

Στρώση μήλου
Σε ένα μεσαίο μπολ βάζουμε νερό, ζάχαρη, κορν φλαουρ, κανέλα, μοσχοκάρυδο, βανίλια και ανακατεύουμε.
Μαγειρέψτε το σε μέτρια φωτιά για περίπου 1-2 λεπτά, έως ότου αρχίσει να πήζει. Προσθέστε τα μήλα και μαγειρέψτε για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα. Αφήστε να κρυώσει εντελώς. Απλώστε πάνω από το στρώμα κρεμας.

Σαντιγι
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και απλώστε πάνω την γέμιση μηλου και πασπαλίστε με ψιλοκομμένα καρύδια
Αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, πιθανώς όλη τη νύχτα.

Σημείωση: Η κρέμα γάλακτος και τα εξαρτήματα χτυπήματος να είναι έχουν τοποθετηθεί στο ψυγείο και να είναι όσο το δυνατόν πιο κρύα

Καλή Επιτυχία

Η Συνταγή είναι από το https://www.sweetspicykitchen.com/

Προηγούμενο άρθροCheeseCake με σοκολάτα Toblerone και μπισκότα Oreo
Επόμενο άρθροΚαραμελωμένο Κέικ με ολόκληρα ψητά Μήλα…