Yλικά:
2 ποτήρια λαδι
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 ποτήρι κρασί (κόκκινο ή λευκό)
Λίγο αλάτι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
700 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Καστανή ζάχαρη
Κανέλα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα
ταψί.
Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμιγνύουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το κρασί, το αλάτι και το
μπέικιν πάουντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, ζυμώνοντας ελαφρά με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Παίρνουμε μικρά κομμάτια από τη ζύμη και τα πλάθουμε σε κοτσιδα τα κουλουράκια.
Ρολάρουμε τα κουλουράκια σε ένα μείγμα από καστανή ζάχαρη και κανέλα, ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα.
Τοποθετούμε τα κουλουράκια στο προετοιμασμένο ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρισμα: Αφήνουμε τα κουλουράκια να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρουμε.
H Συνταγλη είναι της κας Σοφία Παπα