Μηλόπιτα με μαρμελάδα
✅Συστατικά:
◾για τη ζύμη με κρούστα:
2 αυγα
50 γρ ζάχαρη
80 ml λάδι
8 γρ μπέικιν πάουντερ
340 γρ αλεύρι
◾Για τη γέμιση:
2 μήλα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
βούτυρο του κουταλιού
Λίγη κανέλα
2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
◾για το γλάσο:
1 ασπράδι αυγού
125 γρ ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
Εκτέλεση
για την γέμιση
Ξεκινάμε και τρίβουμε τα μήλα στο χοντρό του τρίφτη, τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με δύο κουταλιές ζάχαρη κανέλα και μία κουταλιά της σούπας βούτυρο και τα βάζουμε στη φωτιά
Τα σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν, τα βγάζουμε σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν
Για την ζυμη
Σε ένα μπολ ρίχνουμε δύο αυγά την ζάχαρη και ανακατεύουμε μ ένα σύρμα χειρός προσθέτουμε λάδι
και συνεχίζουμε το ανακάτεμα το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι λίγο λιγο και ανακατεύουμε εως οτου πάρουμε μια ζύμη
και συνεχίζουμε το ζυμωμα με τα χερια μεχρι που δεν κολλάει στα χέρια.
Τι χωρίζουμε στα δύο κάνουμε δύο μπάλες και τις αλευρώνουμε.
Ξεκινάμε αλευρωνουμε ελαφριά και ανοίγουμε την πρώτη ζύμη περίπου 26 cm βάζουμε σε ένα ταψάκι τάρτας την αλείφουμε
δύο κουταλιές μαρμελάδα της αρεσκείας μας από πάνω βάζουμε τη γέμιση με τα μήλα
Ανοίγουμε με τον ίδιο τρόπο και τη δεύτερη ζύμη και σκεπάζουμε τη γέμιση κόβουμε γύρω γύρω τα περισσεύματα με μαχαιράκι
μη τη ροδέλα που κόβουμε την πίτσα και πατάμε με τις άκρες ενός πιρουνιού να κλείσει καλά γύρω γύρω
Κάνουμε τρύπες από πάνω με το πιρούνι ελαφριά αφήνουμε στην άκρη
Για το γλασο
Σε ένα μπολ ρίχνουμε ένα αυγό το χτυπάμε με την ζάχαρη άχνη συνεχίζουμε το χτύπημα και απλώνουμε αυτό το γλάσο πάνω
από τη μηλόπιτα
Στη συνέχεια βάζουμε λίγη μαρμελάδα σε μία μικρή σακουλίτσα και κάνουμε μία τρύπα στην άκρη ψηλή και φτιάχνουμε το σχέδιο
τραβώντας οριζόντιες γραμμές και κάθετες πάνω στην μηλόπιτα διαγώνια
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά και είναι έτοιμη