Φιλέτο γαλοπούλας με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια

Διαφήμιση

Υλικά

900 γρ φιλέτο γαλοπούλας,
250 γρ μανιτάρια
1 μεγάλο κρεμμύδι,
75 γρ βούτυρο αγελάδας,
250 γρ κρέμα γάλακτος,
500 γρ ζωμό κοτόπουλου,
200 ml λευκό κρασί ,
75 γρ αλεύρι,
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Μαϊντανός.

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε κυβάκια, τα μανιτάρια σε φέτες, το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.
Ζεσταίνουμε το κρασί και το ζωμό σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε στην άκρη.
Λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το κρέας και σοτάρουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά – το κρέας δεν πρέπει να κοκκινίσει, μαύρο πιπέρι και λίγο αλάτι.
Πασπαλίζουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και περιχύνουμε ανακατεύοντας συνεχώς με τον ζεστό ζωμό + το κρασί.
Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 25-30 λεπτά.
Τέλος, προσθέτουμε κρέμα γάλακτος, αλατίζουμε και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
Τέλος, πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρετε με φρέσκο ψωμί, ειδικά αν είναι ειστε σαν εμένα το σερβίρετε με καυτερή πιπεριά.

Καλή Απόλαυση

Διαφήμιση

Διαφήμιση