Φοντανάκια Αμυγδάλου

Συστατικά για  περίπου 15/16 τεμάχια:

300g αποφλοιωμένων και αλεσμένων αμυγδάλων (μπορείτε επίσης να αγοράσετε αλεύρι αμυγδάλου αν προτιμάτε).
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι ή μαρμελάδα βερίκοκου
225 g κοκκοποιημένης ζάχαρης.
120 γραμμάρια ασβέστη αυγά (4 μεσαία αυγά)
1 φιαλίδιο άρvμα ζαχαροπλαστικής γεύσης αμυγδάλου.
Το ξύσμα μισού πορτοκαλιού.
Ζάχαρη άχνη για γεύση.
Ζαχαρωμένα κεράσια για διακόσμηση με γούστο.

Μέθοδος:

Δουλέψτε τα πάντα με τα χέρια σας ή σε ένα μίξερ βάσης, ξεκινήστε ανακατεύοντας καλά το αλεύρι αμυγδάλου με τη ζάχαρη και στη συνέχεια μπορείτε να προσθέσετε τα υπόλοιπα.
Βάλτε τη ζύμη σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με τη μεγάλη άκρη του αστεριού και σχηματίστε τα γλυκά απευθείας στο χαρτί ψησίματος, πασπαλίστε τα όλα με ζάχαρη άχνη και βάλτε τα ζαχαρωμένα κεράσια κομμένα στο μισό ή ένα ξεφλουδισμένο αμύγδαλο στο κέντρο, αν προτιμάτε. Βάλτε σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος (στο ψυγείο το καλοκαίρι) από 8 έως 10 ώρες, έτσι ώστε να μπορεί να σχηματίσει αυτή την υπέροχη εξωτερική κρούστα, μετά ψήνουμε στους 170 ° για 12/14 λεπτά

Σημείωση:
Εάν η ζύμη είναι πολύ σκληρή, προσθέστε λίγο περισσότερο ασπράδι αυγού και
για τις σακούλες ζαχαροπλαστικής είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιείτε τα μίας χρήσης αλλιώς κινδυνεύουν να σπάσουν, αν δεν τα έχετε, μπορείτε να φτιάξετε με το χέρι ένα ωραίο κεφτεδάκι που αργότερα θα πιεσετε ελαφρά με την παλάμη του
χεριού σας εισάγοντας το κεράσι.

ΠΗΓΗ: Mi dai la tua ricetta?