Υλικά:

Ψωμί (προτίμησε χωριάτικο ή ψωμί ολικής άλεσης για πιο έντονη γεύση)
Ελαιόλαδο εξαιρετικής παρθένου
Αλάτι
Ρίγανη
(Προαιρετικά) Σκόρδο, ντομάτα, φέτα

Εκτέλεση:

Κόψε το ψωμί σε φέτες με το πάχος που επιθυμείς.
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C. Τοποθέτησε τις φέτες ψωμιού σε ένα ταψί και ψήσε τις για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
Αφού βγάλεις τις φέτες από τον φούρνο, άπλωσε γενναία ελαιόλαδο σε κάθε μία. Πασπάλισε με αλάτι και ρίγανη.

Ποικιλίες:

Με σκόρδο: Πριν προσθέσεις το ελαιόλαδο, τρίψε ελαφρά κάθε φέτα με μια σκελίδα σκόρδο.
Με ντομάτα και φέτα: Άπλωσε πάνω από το ελαιόλαδο μερικά κομματάκια ντομάτας και φέτα. Πασπάλισε με ρίγανη.

Συμβουλές:

Για ακόμα πιο έντονη γεύση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ψωμί που έχει περισσέψει από την προηγούμενη μέρα.
Αν δεν έχεις φρέσκια ρίγανη, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αποξηραμένη.
Σερβίρε τα φρυγανέλια ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου, ως συνοδευτικό σε σαλάτες, σούπες ή ως μεζέ με τσίπουρο ή ούζο.