Υλικά

1-1,2 κιλά φτερούγες
1,5 κιλό πατάτες Καθαρισμένες

Για τη σάλτσα
2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι ρίγανη
2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο κόκκινο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι
2 κουταλάκια του γλυκού πάστα ντομάτας
4-5 κουταλιές της σούπας φυτικό ελαιολάδο
3 κουταλιές γάλα ή νερό
αλάτι
Δεν είναι στη συνταγή, αλλά αν προσθέσετε λίγο στημένο χυμό κρεμμυδιού, θα αυξήσει τη γεύση του.
Λάδι για να ρίξoυμε

Εκτέλεση

Κόβετε τις πατάτες κυδωνάτες
Σε μία μπασίνα ρίχνετε ριγανη,κόκκινο πιπερι, μαυρο πιπέρι, θυμάρι, πάστα ντομάτας, λάδι, αλάτι, γάλα και ανακατεύουμε την σάλτσα.


Προσθέτουμε το κοτόπουλο στην σάλτσα, και τις πατάτες και ανακατεύουμε με τα χέρια πολυ καλά.


Ρίχνουμε όλο το κοτοπουλο και τις πατάτες στο ταψί.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, και προσθέτουμε νερό. Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο για 2 ώρες περίπου, μέχρι να ροδίσουν καλά οι πατάτες και οι φτερούγες.

Καλή Επιτυχία