ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
900 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
1 ποτήρι γάλα (χλιαρό)
20 γραμ. φρέσκια μαγιά
1 ποτήρια ηλιέλαιο
200 γραμ. γιαούρτι (στραγγιστό)
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές (κοφτές) ζάχαρη
1 μπέικιν (φακελάκι)

Για την γέμιση
400γρ τυρί φέτα
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζούμε σε μια λεκάνη όλα τα υγρά, το γιαούρτι και ανακατεύουμε προσθέτουμε το αλάτι και την ζάχαρή και συνεχίζουμε το ανακάτεμα . Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, την μαγιά και το μπεικίν ανακατεύουμε λιγο και το βάζουμε στο μπολ με τα υγρά ζυμώνουμε και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
Για την γέμιση τρίβουμε με τα χέρια μας το τυράκι και προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύουμε και είναι έτοιμη. Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 μπάλες και ανοίγουμε το καθε μπαλάκι σε κύκλο , κόβουμε ακτινωτά σε 8 τρίγωνα, βάζουμε ένα κουταλάκκι του γλυκού γέμιση στην φαρδιά πλευρά και κλέινουμε ρολάροντας στη μυτούλα. Αλείφουμε απο πάνω με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι . Ψήνουμε στους 180 αέρα για 25 λεπτά .
Ψήνουμε για 25′.Katerina Charalampidou
Προηγούμενο άρθροΧταπόδι Φουρνιστό με Πατατούλες
Επόμενο άρθροΣτιφάδο Μοσχάρι με Κόκκινο Κρασί, Σκόρδο, & Μπαχαρικά