Ο Χαλβάς με Αλεύρι είναι ένα γλυκό που ξυπνάει μνήμες και ζεσταίνει την ψυχή. Με την απλότητα των υλικών του και την ευκολία στην παρασκευή του, αποτελεί την τέλεια επιλογή για ένα γρήγορο και νόστιμο επιδόρπιο. Εγώ τον θυμάμαι από τη γιαγιά μου και κάθε φορά που τον φτιάχνω, νιώθω να με τυλίγει η ζεστασιά του σπιτιού. Είναι σίγουρο ότι θα τον λατρέψετε κι εσείς!
Χρειαζόμαστε
1 ποτ λάδι,
2 ποτήρια αλεύρι,
2 ποτήρια ζάχαρη,
1 ξύλο κανέλας,
3 ποτήρια νερό
Σιρόπι
2 ποτ. Ζάχαρη
3 ποτ.νερο
κανέλα
Εκτέλεση
Για το σιρόπι
Πρώτα με 2 ποτ. Ζάχαρη και 3 ποτ.νερο και την κανέλα μόλις λιώσει η ζάχαρη το κλείνουμε
Στην συνέχεια σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε το αλεύρι και το καρβουδιζουμε όσο θέλουμε το χρώμα πιο σκούρο ή πιο ανοιχτό ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι και με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε καλά πήζει αμέσως και με το κουταλι κάνουμε κουταλιές και στο πιάτο σερβίρουμε με κανέλα μέλι ή ζάχαρη αν θέλουμε
Tips για τον Τέλειο Χαλβά με Αλεύρι
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει ο Χαλβάς με Αλεύρι σας αρωματικός και γευστικός! Το μυστικό για τον τέλειο αλευρόχαλβα είναι το καλό καβούρδισμα του αλευριού: όσο πιο καλά καβουρδιστεί (χωρίς να καεί!), τόσο πιο έντονη γεύση θα έχει ο χαλβάς. Προσέξτε να ρίξετε το σιρόπι σιγά-σιγά και να ανακατεύετε πολύ γρήγορα, για να μην σβολιάσει το μείγμα. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα από ένα πορτοκάλι στο σιρόπι για έξτρα άρωμα.
Καλή σας επιτυχία
Η Συνταγή είναι της Ioanna Koulouri








