Ένα γλυκό που δεν ξεχνιέται εύκολα!!!!

Υλικά 👇

1 ποτήρι ηλιέλαιο
2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό
Σιρόπι 👇
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 στικ κανέλα
Στο τέλος σερβίρουμε με μπόλικη κανέλα

Εκτέλεση

Καβούρδισμα του σιμιγδαλιού:

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρώμα για περίπου 5 λεπτά ή και λίγο περισσότερο

Προετοιμασία του σιροπιού:
Σε μια ξεχωριστή κατσαρόλα, βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το στικ κανέλας απο την ωρα που θα βρασει μετραμε  2-3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε το στικ κανέλας.

Συνένωση σιροπιού και σιμιγδαλιού:
Αφού το σιμιγδάλι έχει καβουρδιστεί, κλεινουμε τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζεστό σιρόπι, ανακατεύοντας συνεχώς.
Ανοιγουμε πάλι την φωτια μέτρια προς χαμηλη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να πήξει και να αποκτήσει μια παχύρευστη υφή.

Δείτε Επίσης: Δύο χρώματα, μια γεύση: Ονειρικός χαλβάς σιμιγδαλένιος

Μόλις ο χαλβάς πήξει:
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά.
Μεταφέρουμε το χαλβά σε μια φόρμα σιλικόνης ή ένα ταψί και τον αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Μόλις κρυώσει, αναποδογυρίζουμε τη φόρμα και απολαμβάνουμε τον χαλβά μας πασπαλισμένο με άφθονη κανέλα.

Συμβουλές:
Χρησιμοποιούμε πάντα το ίδιο ποτήρι για όλες τις μετρήσεις.
Η συνεχής ανάδευση είναι απαραίτητη για να μην καεί ο χαλβάς.
Προσέχουμε να μην είναι πολύ δυνατή η φωτιά για να μην καεί το σιμιγδάλι.
Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα μυρωδικά όπως γαρύφαλλο ή ξύσμα πορτοκαλιού.

Καλή απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΠρασόπιτα Νηστίσιμη
Επόμενο άρθροΔίχρωμος Σιμιγδαλένιος Χαλβάς