Δίχρωμος σιμιγδαλένιος Χαλβάς

Αυτός ο δίχρωμος σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ένα πραγματικό αριστούργημα. Η τέλεια ισορροπία γεύσεων και υφών τον κάνει ακαταμάχητο.

Η γεύση:

  • Η κλασική, βουτυρώδης γεύση του σιμιγδαλιού συνδυάζεται άψογα με την πλούσια σοκολατένια γεύση.
  • Η πινελιά από πορτοκάλι δίνει μια δροσιστική νότα που ισορροπεί τη γλυκύτητα.
  • Κάθε μπουκιά είναι μια έκρηξη γεύσεων και αισθήσεων!

Η υφή:

  • Ο χαλβάς είναι μαλακός και αφράτος, λιώνει στο στόμα.
  • Η σοκολατένια στρώση προσθέτει μια διαφορετικη υφή που κάνει κάθε μπουκιά ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.

Η εμφάνιση:

  • Ο δίχρωμος χαλβάς είναι πανέμορφος, με τα έντονα χρώματα του να τραβούν την προσοχή.
  • Είναι ένα εντυπωσιακό γλυκό που θα κοσμήσει κάθε τραπέζι.

Συνολικά:

  • Ο δίχρωμος χαλβάς σιμιγδαλιού είναι ένα εξαιρετικό γλυκό που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
  • Είναι ιδανικός για κάθε περίσταση, από ένα φιλικό καφέ μέχρι ένα επίσημο δείπνο.
  • Δοκιμάστε τον και δε θα απογοητευτείτε!

Υλικά

1 κούπα λάδι
2 κούπες σιμιγδάλι (11/2 χοντρό και 1/2 ψιλό)
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1 κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Εκτέλεση

1) Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το σιμιγδάλι. Καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι με τέρμα τη φωτιά να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Περίπου 3′.
2) Έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη με το ξύσμα και ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε το νερό στην κατσαρόλα ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Όταν αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά, και ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου να αρχίσει να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.3. Βγάζουμε το μισό μείγμα και το στρώνουμε σε μια φόρμα. Βάζουμε το άλλο μισό μείγμα στη φωτιά μαζί με την κουβερτούρα. Πολύ γρήγορα, αφού ανακατέψουμε, θα λιώσει και θα έχουμε ένα πολύ ωραίο σοκολατένιο μείγμα.
4. Το βάζουμε στη φόρμα και πατάμε με ένα κουτάλι να ενωθούν καλά. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε!!!

Η Συνταγή είναι του κου Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

Προηγούμενο άρθροΣαλάτα Όλιβερ…η αυθεντική ρωσική σαλάτα
Επόμενο άρθροΠορτοκαλιένιο νηστίσιμο γλυκάκι