Ο χαλβάς σιμιγδαλένιος 1-2-3-4 είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που φτιάχνεται πανεύκολα. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα ποτήρι για να κάνουμε όλες τις μετρήσεις και λίγη προσοχή στο ανακάτεμα. Το αποτέλεσμα είναι ένας μοσχομυρωδάτος χαλβάς, αφράτος και πεντανόστιμος.
Υλικά
1 ποτήρι ηλιέλαιο
2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό
Σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 στικ κανέλα
Στο τέλος σερβίρουμε με μπόλικη κανέλα
Εκτέλεση
Καβούρδισμα του σιμιγδαλιού:
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρώμα για περίπου 5 λεπτά ή και λίγο περισσότερο
Προετοιμασία του σιροπιού:
Σε μια ξεχωριστή κατσαρόλα, βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το στικ κανέλας απο την ωρα που θα βρασει μετραμε 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε το στικ κανέλας.
Συνένωση σιροπιού και σιμιγδαλιού:
Αφού το σιμιγδάλι έχει καβουρδιστεί, κλεινουμε τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζεστό σιρόπι, ανακατεύοντας συνεχώς.
Ανοιγουμε πάλι την φωτια μέτρια προς χαμηλη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να πήξει και να αποκτήσει μια παχύρευστη υφή.
Δείτε Επίσης: Δύο χρώματα, μια γεύση: Ονειρικός χαλβάς σιμιγδαλένιος
Μόλις ο χαλβάς πήξει:
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά.
Μεταφέρουμε το χαλβά σε μια φόρμα σιλικόνης ή ένα ταψί και τον αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Μόλις κρυώσει, αναποδογυρίζουμε τη φόρμα και απολαμβάνουμε τον χαλβά μας πασπαλισμένο με άφθονη κανέλα.
Συμβουλές:
Χρησιμοποιούμε πάντα το ίδιο ποτήρι για όλες τις μετρήσεις.
Η συνεχής ανάδευση είναι απαραίτητη για να μην καεί ο χαλβάς.
Προσέχουμε να μην είναι πολύ δυνατή η φωτιά για να μην καεί το σιμιγδάλι.
Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα μυρωδικά όπως γαρύφαλλο ή ξύσμα πορτοκαλιού.
Καλή απόλαυση!