Υλικά

1 & 1/2 φλιτζ. του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 & 1/2 φλιτζ. του τσαγιού ζάχαρη
1 /2 φλιτζ. του τσαγιού βούτυρο
1 φλιτζ.του τσαγιού αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα
4 αυγά
1 κ.σ. κανέλα
1 & 1/2 κ.γ baking powder
Σιρόπι:
1 & 1/2 φλιτζ. του τσαγιού ζάχαρη
1 & 1/2 φλιτζ. του τσαγιού νερό

Εκτέλεση
Χτυπήστε πρώτα το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε ένα ένα τους κρόκους και την κανέλα. Προσθέτουμε λίγο – λίγο το σιμιγδάλι μέσα στο οποίο έχουμε ρίξει το baking powder και ανακατεύουμε ελαφρά. Ρίχνουμε και τα αμύγδαλα.
Χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν αφράτη μαρέγκα. Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μείγμα με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε απαλά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι βουτυρωμένο διαμέτρου 20 – 22 εκατοστών, το απλώνουμε όμορφα με μια σπάτουλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Ενώ ο χαλβάς ψήνεται βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 8 – 10 λεπτά. Σιροπιάζουμε το χαλβά μόλις βγει από το φούρνο και αφήνουμε μέχρι να απορροφήσει το σιρόπι. Αφού κρυώσει κόβουμε σε κομμάτια και είναι έτοιμος να τον σερβίρουμε!!!

ΠΗΓΗ: www.roulasmera.gr

Προηγούμενο άρθροΜία Υπέροχη τάρτα με μέλι….σαν μελόπιτα
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο λεμονάτο με σκόρδο και μανιτάρια