Συστατικά

1 φλιτζάνι niseste
1 ½ φλιτζάνια ζάχαρης
2 ½ φλιτζάνια νερό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Παρασκευή
Ανακατέψτε το νισεστέ με νερό σε ένα μπολ. Βράζουμε λάδι και ζάχαρη σε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη σπάτουλα ή κουτάλι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και μέχρι να φτιάξουμε μια καφέ ξανθιά καραμέλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε αμέσως όλο το μείγμα του νισεστε στην καραμέλα.
Ανακατεύουμε γρήγορα και πολύ προσεκτικά για περίπου 5 λεπτά μέχρις ότου το μείγμα πυκνώσει.
Όταν ο χαλβάς φύγει από τα τοιχώματα της κατασαρόλας, είναι έτοιμος.
Το μεταφέρουμε σε ένα μικρό πιάτο ή ταψάκι και το αφήνουμε να κρυώσει (όχι στο ψυγείο) για περίπου 1 ώρα.
Σερβίρετε σαν επιδόρπιο σε κομμάτια, με πολλά ψημένα και καραμελοποιημένα αμύγδαλα, ή πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη

ΠΗΓΗ: Denise van der Veeken-Kitzmann

Halva Farsalon

Ingredients

1 cup niseste
1 ½ cups of sugar
2 ½ cups of water
½ cup olive oil

Preparation

Mix niseste with water in a bowl. Boil oil and sugar in a deep saucepan in medium heat, constantly stirring with a wooden spatula or spoon until the sugar melts and until we get a dark blonde candy. We low the heat and pour at once the whole mixture of niseste into the candy. We stir quickly and very carefully for about 5 minutes until the mixture thickens. When the halva comes off from the walls of the pot, it’s ready. We move it in a small ovenproof dish or pan and we let it cool (not in the refrigerator) for about 1 hour. Serve the dessert cut into pieces, with lots of roasted and caramelized almonds, or sprinkled with powedered sugar

Προηγούμενο άρθροΠιπεριές με γέμιση σπανακόπιτας….
Επόμενο άρθροΓλυκά κρέπες με γιαούρτι, λικέρ μαστίχα και φρούτα