Συστατικά
1 φλιτζάνι niseste
1 ½ φλιτζάνια ζάχαρης
2 ½ φλιτζάνια νερό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Παρασκευή
Ανακατέψτε το νισεστέ με νερό σε ένα μπολ. Βράζουμε λάδι και ζάχαρη σε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη σπάτουλα ή κουτάλι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και μέχρι να φτιάξουμε μια καφέ ξανθιά καραμέλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε αμέσως όλο το μείγμα του νισεστε στην καραμέλα.
Ανακατεύουμε γρήγορα και πολύ προσεκτικά για περίπου 5 λεπτά μέχρις ότου το μείγμα πυκνώσει.
Όταν ο χαλβάς φύγει από τα τοιχώματα της κατασαρόλας, είναι έτοιμος.
Το μεταφέρουμε σε ένα μικρό πιάτο ή ταψάκι και το αφήνουμε να κρυώσει (όχι στο ψυγείο) για περίπου 1 ώρα.
Σερβίρετε σαν επιδόρπιο σε κομμάτια, με πολλά ψημένα και καραμελοποιημένα αμύγδαλα, ή πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη
ΠΗΓΗ: Denise van der Veeken-Kitzmann
Halva Farsalon
Ingredients
1 cup niseste
1 ½ cups of sugar
2 ½ cups of water
½ cup olive oil
Preparation
Mix niseste with water in a bowl. Boil oil and sugar in a deep saucepan in medium heat, constantly stirring with a wooden spatula or spoon until the sugar melts and until we get a dark blonde candy. We low the heat and pour at once the whole mixture of niseste into the candy. We stir quickly and very carefully for about 5 minutes until the mixture thickens. When the halva comes off from the walls of the pot, it’s ready. We move it in a small ovenproof dish or pan and we let it cool (not in the refrigerator) for about 1 hour. Serve the dessert cut into pieces, with lots of roasted and caramelized almonds, or sprinkled with powedered sugar