Recipe is Written in Greek & English

Υλικά :
• 2 μικρές κίτρινες κολοκύθες
• 5 αυγά
• 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 500 γραμμάρια φέτα
• 500 γρ. ανθότυρο
• 1 ½ φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
• Αλάτι

Οδηγίες :

Kόψτε τις κολοκύθες στη μέση και ξύστε το εσωτερικό τους μέρος.

Βάλτε το πολτό κολοκύθας σε ένα μεγάλο μπολ.

 

 

Προσθέστε τα αυγά, φέτα και ανθότυρο λιωμένα με το πιρούνι, ½ φλιτζάνι καλαμποκέλαιο, αλεύρι και μια πρέζα αλάτι (ή καθόλου εάν το τυρί φέτα είναι πολύ αλμυρό).

Ανακατέψτε καλά με ξύλινη κουτάλα.

Αλείψτε το κάτω μέρος ενός μεγάλου ταψιού με ½ φλιτζάνι καλαμποκέλαιο και ρίξτε το μείγμα.
Στη συνέχεια ρίξτε το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι καλαμποκέλαιο στην επιφάνεια της πίτας.

Ψήστε σε υψηλή θερμοκρασία για περίπου μισή ώρα.

κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο στο ταψί

Μόλις η πίτα αρχίσει να ροδίζει, χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 180C και αφήστε την να ψηθεί έως ότου η επιφάνεια της πίτας να ροδίσει.
Δοκιμάστε με ένα μαχαίρι στο κέντρο της πίτας και εάν βγει καθαρό τότε είναι έτοιμη. (όπως κάνουμε στο κέικ)
Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Συμβουλή : Εάν χρησιμοποιείτε ένα μικρό ταψί, διαιρέστε το μείγμα σε δύο ταψάκια. Θέλουμε η πίτα να έχει πάχος ενός δακτύλου.

logo-sign-ioannasblog

 

Greek Crustless Butternut Squash Savory Pie – Batzina

Ingrentients:
• 2 small yellow Squash
• 5 eggs
• 3 cups of flour for all uses
• 500 grams feta crumbled
• 500 g riccota
• 1 ½ cup corn oil
• Salt

Instructions:
Cut the Squash in the middle and scrape the inside.
Put the pumpkin pulp in a large bowl.
Add the eggs, feta and ricota and press with fork,
fold in ½ cup corn oil, flour and a pinch of salt (or not at all salt if the feta cheese is too salty).
Stir well with a wooden spoon.
Grease the bottom of a large baking pan with ½ cup corn oil and pour the mixture.
Then pour the remaining ½ cup corn oil over the surface of the pie.
Bake at high temperature for about half an hour.
pumpkin pie without leaf in the pan
Once the pie starts to brown, lower the temperature to 180C and let it cook until the surface of the pie has browned.
Try it with a knife in the center of the pie and if it comes out clean then it is ready. (as we do in cake)
Let cool, cut into pieces, and serve.
Tip: If using a small baking tray, divide the mixture into two baking trays. We want the pie to be one finger thick.

Thank you for reading you can also view this Pie

Προηγούμενο άρθροΓιαουρτλού κεμπάπ από την Πολίτικη κουζίνα
Επόμενο άρθροΚουλουράκια