Υλικά:
1 κιλό χοιρινό λαιμό χωρίς κόκκαλο, κομμένο σε μερίδες
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 ματσάκι φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
Χυμός από 1 λεμόνι
1 κιλό πατάτες, κομμένες σε κυβάκια ή σπιρτάκια
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο στη χύτρα ταχύτητας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρετε τις μερίδες χοιρινού μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Ρίχνουμε νερό να το καλύψουμε λίγο λίγο και στα τειχώματα τις κατσαρόλας. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και τη φρέσκια ρίγανη.
Κλείστε τη χύτρα και μαγειρέψτε για περίπου 30 λεπτά
Ανοίξτε τη χύτρα (αφού πρώτα απελευθερώσετε την πίεση με ασφάλεια). Προσθέστε το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε απαλά.
Αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα και λίγο πιπέρι στο τέλος.
Τηγανητές πατάτες: Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τις πατάτες. Τηγανίστε τις σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν τραγανές και χρυσαφένιες.
Σερβίρισμα: Σερβίρετε το χοιρινό λαδορίγανη ζεστό, συνοδευόμενο από τις τραγανές πατάτες.
H συνταγή είναι της κας Αγγελικη Πλατη
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρέας στο τηγάνι μέχρι να κοκκινίσει και στη συνέχεια το κρεμμύδι και σκόρδο …3 με 4 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα… αλάτι πιπέρι ρίγανη και σβήνουμε με κρασί.
Ρίχνω μια κουταλιά της σούπας μουστάρδα προσθέτω το καρότο και την πιπεριά και συμπληρώνω με ζεστό νερό ρίχνετε το χυμό μισού λεμονιού
αλάτι και πιπέρι και το αφήνω να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του γίνεται πολύ μελωμένο και πολύ νόστιμο
Σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές ή ότι άλλο σας αρέσει
Η Συνταγή είναι της Martha Martha