Χοιρινό με Γίγαντες και Σταμναγκάθι
Υλικά
1 κιλό χοιρινό λαιμό η σπάλα
200gr φασόλια γίγαντες ελέφαντες Φλωρίνης 250gr σταμναγκάθι
3 μέτρια κρεμμύδια
2 καρότα
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας πελτέ
150 ml λευκό κρασί ή ρετσίνα
100 ml ελαιόλαδο
Ενα ποτήρι νερό
Μία φλούδα πορτοκαλιού Μισό κουταλάκι του γλυκού κύμινο
Μισό κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε για ένα βράδυ τους γίγαντες αλλάζοντας δύο φορές το νερό. Τους σουρώνουμε και τους ξεπλένουμε.
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε με ζεστό νερό το χοιρινό.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χοιρινό γυρίζοντάς το και από τις δύο πλευρές με λαβίδα, μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον πελτέ ,τη φλούδα πορτοκαλιού το κύμινο ,τον κουρκουμάτα καρότα και σβήνουμε με το κρασί.. Αλατοπιπερώνουμε…
Προσθέτουμε τους γίγαντες και το νερό. Αφήνουμε να βράσουν για περίπου μία ώρα..
λίγα λεπτά πριν κλείσουμε τη φωτιά προσθέτουμε το σταμναγκάθι και απολαμβάνουμε!!!!!
Καλή επιτυχία!!!!!!
Η Συνταγή είναι της Ραλλους Ψαραδέλλη