Το αγαπημένο μου χοιρινό με μουστάρδα και μέλι, ένα φαγητό που είναι τόσο νόστιμο όσο ακούγεται και γεμίζει το σπίτι με απίθανα αρώματα! Χάρη στο μαρινάρισμα από το προηγούμενο βράδυ, το κρέας αποκτά μια απίστευτα ζουμερή υφή, ενώ η γλυκόξινη σάλτσα που φτιάχνουμε με μουστάρδα και μέλι το απογειώνει. Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για να ζεστάνει την οικογένεια, καθώς γίνεται εύκολα στην κατσαρόλα και συνοδεύεται τέλεια με τις μαλακές πατατούλες.


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Χοιρινό με Μουστάρδα και Μέλι

Χοιρινό με μουστάρδα και μέλι σε κατσαρόλα, με πατάτες και καρότα σε πλούσια σάλτσα

Φτιάξτε το πιο ζουμερό χοιρινό με μουστάρδα και μέλι, παρέα με πατάτες και καρότα. Αυτό το φαγητό κατσαρόλας είναι γεμάτο γεύση, χάρη στο μαρινάρισμα και τη γλυκόξινη σάλτσα, και λιώνει στο στόμα! Ακολουθήστε τη συνταγή για ένα τέλειο κυρίως γεύμα χωρίς πιπεριές.

Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour 10 minutes
Total Time 1 hour 25 minutes

Ingredients

Για το Μαρινάρισμα (από το βράδυ):

  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.γ. κάρυ
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • ½ κ.γ. αποξηραμένο σκόρδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το Μαγείρεμα:

  • 1 κιλό χοιρινό (σπάλα ή μπούτι) κομμένο σε μερίδες (μαριναρισμένο)
  • 6–7 πατάτες κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί
  • 200 ml νερό ή ζωμό λαχανικών/κοτόπουλου

Επιπλέον για τη σάλτσα:

  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. μέλι
  • Αλάτι (δοκιμάζουμε στο τέλος)

Instructions

Ακολουθήστε τα βήματα για να πετύχετε το πιο μελωμένο χοιρινό με μουστάρδα και μέλι.

1. Ξεκινάω από το προηγούμενο βράδυ, αλείφοντας τα κομμάτια του χοιρινού με όλα τα υλικά της μαρινάδας (μουστάρδα, μέλι, κάρυ, πάπρικα, πιπέρι, σκόρδο) και το αφήνω στο ψυγείο.

2. Την επόμενη μέρα, σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω καλά το ελαιόλαδο.

3. Σφραγίζω τα κομμάτια χοιρινού από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ωραίο, βαθύ χρώμα.

4. Προσθέτω τα καρότα και τα σοτάρω για 2-3 λεπτά μαζί με το κρέας.

5. Ρίχνω το λευκό κρασί και αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ.

6. Βάζω το νερό ή τον ζωμό, σκέπασα την κατσαρόλα και αφήνω το φαγητό να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 35-40 λεπτά.

7. Προσθέτω τις πατάτες. αν χρειάζεται, συμπληρώνω λίγο νερό ή ζωμό για να είναι σχεδόν καλυμμένα τα υλικά.

8. Για την τελική γεύση, διαλύω σε λίγο ζεστό νερό 1 κ.σ. μουστάρδα και 1 κ.γ. μέλι. ρίχνω το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύω.

9. Αφήνω να σιγοβράσει για άλλα 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τελείως οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα.

10. Σερβίρω το χοιρινό με μουστάρδα και μέλι ζεστό, με μπόλικο ψωμάκι για τη σαλτσούλα.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Tips για Ζουμερό Χοιρινό

  • Μαρινάρισμα: Μην παραλείψετε να μαρινάρετε το κρέας από το βράδυ. αυτό είναι το μυστικό για την απίστευτα ζουμερή υφή του.
  • Εναλλακτική Φούρνου: Αν προτιμάτε, μετά το πρώτο βράσιμο (Βήμα 6), μεταφέρετε το φαγητό σε ταψί και ψήστε το στους 180°C για 1,5 ώρα (σκεπασμένο στην αρχή, ξεσκέπαστο στο τέλος για να ροδίσει).
  • Πάχος Σάλτσας: Αν η σάλτσα δεν έχει δέσει στο τέλος, αφαιρέστε το καπάκι και αφήστε το να βράσει έντονα για 5 λεπτά.

    Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: