Κριθαρότο με λουκάνικο και πιπεριές

Υλικά

1 πακέτο μέτριο κριθαράκι
400 γρ. λουκάνικο
2 κόκκινες πιπεριές
2 πράσινες πιπεριές
4 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 κρεμμύδι
1/ 3 φλυτζάνι ελαιόλαδο
100 γρ. λευκό κρασί
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)
1 ζωμό λαχανικών
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Αρχικά κόβουμε τα λουκάνικα σε κομμάτια, τα περνάμε από ένα τηγάνι με λίγο
ελαιόλαδο και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε μία πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς
υψηλή θερμοκρασία.
Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι και το σοτάρουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές ψιλοκομμένες και σοτάρουμε ελαφρά για
ακόμη 2 – 3 λεπτά.
Στο τέλος προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με το
κρασί.

Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, 4 ποτήρια ζεστό νερό
και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να γίνει al dente..
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Μόλις είναι έτοιμο κατεβάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι, προσθέτουμε την
παρμεζάνα (προαιρετικά) , ανακατεύοντας καλά μέχρι να δέσει.
Σερβίρουμε αμέσως το κριθαράκι με τις πιπεριές όσο είναι ζεστό.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της κας Γιώτας Αναστασοπούλου

Προηγούμενο άρθροΣπαγγέτι Τρικολόρε με μοσχάρι
Επόμενο άρθροΜαλακά μπισκότα κακάο με γλάσο μαύρης σοκολάτας και κόκκους φιστικιού αιγίνης