Δεν έχω φάει ποτέ τόσο νόστιμη και γρήγορη συνταγή με πατάτες και κιμά! Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να σταματήσω να μαγειρεύω αυτό το πιάτο, γιατί είναι τόσο εύκολο και πεντανόστιμο που έχει γίνει η αγαπημένη μου επιλογή για ένα γρήγορο γεύμα. Είναι ιδανικό για όσους αγαπούν τις πατάτες, αλλά θέλουν να αποφύγουν το τηγάνισμα και να έχουν ένα πιο ελαφρύ, αλλά εξίσου γευστικό αποτέλεσμα.
Υλικά για τις Πατάτες
- 9-10 πατάτες (1,5 κιλό)
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (8 γραμμάρια)
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (50 ml)
Υλικά για τον Κιμά
- 400 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι τσίλι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο
Υλικά για την επιφάνεια
- Λίγο μαϊντανό
- 200 γραμμάρια τυρί τσένταρ
- 6-7 ντοματίνια
Εκτέλεση της Συνταγής
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τον κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, τον μαϊντανό και όλα τα μπαχαρικά. Ανακατεύω πολύ καλά με τα χέρια μου για να ενωθούν όλα τα υλικά μας.
Κόβω τις πατάτες σε πολύ ψιλές φέτες με τη βοήθεια του τρίφτη. Εναλλακτικά, μπορείτε να τις κόψετε και με το μαχαίρι σε πολύ λεπτές ροδέλες. Τις βάζω σε ένα μεγάλο μπολ, τις αλατίζω και ρίχνω το ελαιόλαδο. Ανακατεύω καλά.
Λαδώνω το ταψί μου με λίγο λάδι και στρώνω τις μισές πατάτες στον πάτο. Μπορεί να γίνουν και δύο στρώσεις. Βάζω από πάνω το μείγμα του κιμά και το απλώνω σε όλη την επιφάνεια. Καλύπτω με τις υπόλοιπες πατάτες.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 230°C για 30 λεπτά. Βγάζω από τον φούρνο, πασπαλίζω με τον μαϊντανό, ρίχνω το τριμμένο τυρί τσένταρ να πάει παντού, προσθέτω τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και ξαναβάζω στον φούρνο στους 200°C. Ψήνω για 15 λεπτά.
Βγάζω από τον φούρνο, αφήνω λίγο να σταθεί και σερβίρω. Είναι μία εύκολη και νόστιμη συνταγή, τέλεια για ένα γρήγορο μεσημεριανό ή δείπνο!
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 45 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 60 λεπτά
Χρήσιμα Tips για τις Πατάτες με Κιμά
Για να γίνει ακόμα πιο νόστιμη η συνταγή με πατάτες με κιμά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά μπαχαρικά, όπως ρίγανη ή πάπρικα, για να δώσετε την δική σας πινελιά.
Κόψτε τις πατάτες όσο πιο λεπτές μπορείτε για να ψηθούν πιο γρήγορα και να γίνουν πιο τραγανές.
Αν θέλετε να κάνετε το πιάτο ακόμα πιο πλούσιο, μπορείτε να προσθέσετε λίγη τριμμένη φέτα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας πάνω από τον κιμά.
Καλή όρεξη!!!!
Find more delicious recipes here











