Μπεκρή μεζέ κοκκινιστό με ρύζι

Αυτό το πιάτο δεν είναι απλά ένα φαγητό, είναι μια εμπειρία! Ο μπεκρή μεζές κοκκινιστός με ρύζι αγγίζει κάθε αίσθηση, προσφέροντας:

• Αρώματα που ξυπνούν μνήμες: Το πλούσιο άρωμα του κρεμμυδιού, του σκόρδου και των μπαχαρικών σε αγκαλιά με το κρασί δημιουργούν μια ατμόσφαιρα ζεστασιάς και νοσταλγίας.

• Γεύση που γαργαλάει τον ουρανίσκο: Η βελούδινη υφή του κρέατος, η γλυκιά οξύτητα της σάλτσας  συνθέτουν μια πανδαισία γεύσεων που ξυπνούν όλες τις αισθήσεις.

• Αγάπη σε κάθε πιάτο: Κάθε μπουκιά μαρτυρά την αγάπη και την φροντίδα που αφιερώθηκε στην παρασκευή του φαγητού.

• Συντροφικότητα και χαρά: Το μπεκρή μεζές κοκκινιστός με ρύζι είναι ιδανικό για να το μοιραστείς με αγαπημένα πρόσωπα, δημιουργώντας στιγμές ζεστασιάς και χαράς.

Συνοψίζοντας: Ο μπεκρή μεζές κοκκινιστός με ρύζι δεν είναι απλά ένα φαγητό, είναι μια εμπειρία γεμάτη πλούσια γεύση, ζεστές αναμνήσεις και αγάπη.

Υλικά:

  • 500 γρ. μοσχαράκι ελιά ή χτένι, κομμένο σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 καρότα, τριμμένα
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμό κρέατος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι ρύζι μακρύκοκκο
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέστε το κρέας και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  3. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  4. Προσθέστε το σκόρδο, τα καρότα, τον πελτέ ντομάτας, το κρασί, τον ζωμό κρέατος, την πάπρικα, το κύμινο, την κανέλα, το γαρύφαλλο, αλάτι και πιπέρι.
  5. Ανακατέψτε καλά και σιγοβράστε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  6. Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάλτε το ρύζι, το νερό, αλάτι και πιπέρι.
  7. Φέρτε σε βρασμό, σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το ρύζι.
  8. Σερβίρετε το μοσχαράκι στιφάδο με το ρύζι.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπεκρή Μεζέ με άσπρη σάλτσα

Μπεκρή Μεζέ

Συστατικά
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή άλλο φυτικό έλαιο
900 gr χοιρινό κρέας, ψιλοκομμένο σε κύβους
200 gr μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρα
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
Αλάτι και πιπέρι
1 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνιτούρα

Οδηγίες

Ζεσταίνετε λάδι σε ένα τηγάνι ή μια κατσαρόλα και προσθέστε το χοιρινό. Αφήστε το χοιρινό
να τσιγαριστεί από τη μία πλευρά και γυρίστε και από την άλλη (περίπου 7 λεπτά συνολικά).
Προσθέστε τα μανιτάρια και ανακατέψτε μέχρι να φύγουν τα υγρά εντελώς και αρχίστε να
καραμελοποιείτε (περίπου 7 λεπτά).
Μειώστε τη φωτιά και προσθέστε το κρεμμύδι, τα σκελίδες σκόρδου (ολόκληρα), τα φύλλα δάφνης, το κύμινο, όλα τα μπαχαρικά και το θυμάρι. Μαγειρέψτε μέχρι το κρεμμύδι να είναι μαλακό και διαφανές, περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρασί, το αλάτι και το πιπέρι και σιγοβράζουμε σκεπασμένο, κάτω από πολύ χαμηλή  φωτιά, για 30 λεπτά.
Προσθέστε τις πιπεριές και συνεχίστε το μαγείρεμα σκεπασμένο για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι το χοιρινό να είναι πολύ τρυφερό και μαλακό και η σάλτσα να έχει μειωθεί και να πηξει.
Ελέγξτε το φαγήτο κάθε τόσο. Εάν η σάλτσα έχει μειωθεί και έχει πήξειί αλλά το κρέας δεν είναι έτοιμο ακόμη, προσθέστε λίγο ζεστό νερό και συνεχίστε το μαγείρεμα.
Πασπαλίστε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε ως ορεκτικό, ή πάνω από ρύζι / πουρέ πατάτας  για ένα κύριο πιάτο!

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: thehungrybites.com