Συστατικά:
– 4 σκληρα μήλα, κομμένα στη μέση και χωρίς πυρήνα 🍎
– 1/2 φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα 🧀
– 1/4 φλιτζανιού αποξηραμένα cranberries ή σταφίδες
– 2 κουταλιές της σούπας μέλι
– 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
– 1 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι 🌿
– Αλάτι και πιπέρι για γεύση 🧂
– Προαιρετικά: Ψιλοκομμένα καρύδια για γαρνίρισμα 🌰
Εκτέλεση:
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C 🔥.
2. Κόψτε τα μήλα στη μέση και αφαιρέστε τον πυρήνα για να κάνετε μια μικρή λακκούβα σε κάθε μισό 🍎🥄.
3. Τοποθετήστε τα μισά μήλα σε ένα ταψί, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Περιχύστε με ελαιόλαδο και μετά γεμίστε κάθε κέντρο με χοντροτριμμενη φέτας και ψιλοκομμένα κρανμπερι ή σταφίδες
4. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να αρχίσει να λιώνει η φέτα 🍽️.
5. Βγάζουμε από το φούρνο, περιχύνουμε με μέλι και πασπαλίζουμε από πάνω φρέσκο θυμάρι. Προσθέστε αλάτι πιπέρι κατά βούληση 🍯🌿🧂.
6. Αν θέλουμε γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα καρύδια για επιπλέον τραγανό 🌰.
Σερβίρετε ζεστό, ως ορεκτικό ή ελαφρύ επιδόρπιο!
Η Συνταγή είναι του Jamie Oliver Recipes & James N Nganga