Δείτε Επίσης: Πατάτες και λίγο Κιμά μπορείς να κάνεις Θαύματα!! | Κρέπα πατάτας με γέμιση κιμά – πολύ τρυφερό και ζουμερό
Ψητές Πατάτες με κιμά και τυρί τριμμένο
Υλικά
400 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινη πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
8-10 μεσαίες πατάτες
5-6 κρεμμύδια
Μισό ποτήρι λάδι
Για τη σάλτσα
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινη πάπρικα
2 φλιτζάνια γάλα
Τριμμένο τυρί τσένταρ
Εκτέλεση
Πρώτα απ ‘όλα, παίρνουμε τον κιμά σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε το σκόρδο, το μαύρο πιπέρι, πάπρικα, θυμάρι και το αλάτι, τα οποία ψιλοκόβουμε και το ανακατεύουμε σαν να ζυμώνουμε καλά.
Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες, προσθέτουμε αλάτι και τις ανακατεύουμε και μετά ψιλοκόβουμε και τα κρεμμύδια.
Λαδώνουμε το πυρέξ και απλώνουμε πρώτα τις μισές πατάτες. Ρίχνουμε το μισό κρεμμύδι και το βάζουμε τον κιμά,
ρίχνουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι τις υπόλοιπες πατάτες
και ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
Χτυπήστε ελαφρά 1 αυγό, ρίχνουμε την πάπρικα το γάλα σε αυτό, χτυπάμε ξανά και το ρίχνουμε πάνω από το φαγητό
και το βάζουμε στο φούρνο.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 220 βαθμών μέχρι να ροδίσει πάνω από 50 λεπτά .
Όταν ροδίσει, το βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με το τυρί και το ψήνουμε ξανά. Περιμένουμε για 15 λεπτά μέχρι το τυρί να λιώσει.
Δείτε Επίσης: Πατάτες και λίγο Κιμά μπορείς να κάνεις Θαύματα!! | Κρέπα πατάτας με γέμιση κιμά – πολύ τρυφερό και ζουμερό
Καλή Επιτυχία