Ψητή μπριζόλα με σάλτσα κρέμας με μανιτάρια

Διαφήμιση

Συστατικά:
2 μπριζόλες
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 ψιλοκομμένο
1 1/2 φλιτζάνι μανιτάρια, κομμένο σε φέτες
1/3 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλιές φρέσκο ​​μαιντανό, ψιλοκομμένο αλάτι και πιπέρι γεύση

Κατευθύνσεις:

1. Προθερμάνετε τη σχάρα σας σε μέτρια / υψηλή. Περάστε τις μπριζόλες με αλάτι και πιπέρι.
2. Ψήστε τις μπριζόλες μέχρι να γίνουν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Πάρτε τις μπριζόλες από τη σχάρα και αφήστε τες να ξεκουραστούν σε ένα πιάτο που είναι καλυμμένο με αλουμινόχαρτο.
3. Σε μια κατσαρόλα συνδυάστε το μισό βούτυρο, τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια σε μέτρια φωτιά.
Μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν ημιδιαφανή τα κρεμμυδάκια.
4. Προσθέστε το κρασί και το χυμό λεμονιού και μαγειρέψτε για άλλα 3 λεπτά μέχρι να μειωθεί στο μισό το κρασί.
5. Προσθέστε τυχόν χυμούς από τις μπριζόλες, την κρέμα γάλακτος και το μαϊντανό.
Μαγειρέψτε για ακόμα ένα λεπτό.
6. Προσθέστε το τελευταίο κομμάτι βουτύρου και μαγειρέψτε μέχρι να λιώσει στη σάλτσα.
7. Δοκιμάστε τη σάλτσα και το βάζετε με αλάτι και πιπέρι.
8. Σερβίρετε σάλτσα, κουτάλι πάνω από κάθε μπριζόλα.

ΠΗΓΗ: gardenandtable.net

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση