Ψωμάκια φούρνου με μανιτάρια σκόρδου , και τυρί παρμεζάνα.
Ήθελα να τα σερβίρω με το φιλέτο μας που έχουμε για αργότερα, αλλά αποφάσισα να τα φτιάξω για μεσημεριανό γεύμα, τα απόλαυσα καθώς έχουν γίνει τρομερά ζουμερα και νόστιμα… εναι τέλεια👍
Απλά συστατικά
2 ψωμάκια φουρνου στη μέση και φρυγανισμένα
8 ουγκιές μανιτάρια σε χοντρές φέτες είναι πολύ νόστιμα ή απλά χρησιμοποιήστε ό,τι είναι διαθέσιμο 👍
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 oz βούτυρο
Παρμεζάνα 4 oz τριμμένη συν περισσότερη για γαρνίρισμα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκόψτε και ψιλοκόψτε 4 κουταλιές της σούπας
Αλάτι και πιπέρι
Ορίστε λοιπόν…….
Λιώστε το βούτυρο και το λάδι μαζί σε ένα τηγάνι σε μέτρια δυνατή φωτιά, μόλις το μείγμα βούτυρο-λαδιού αρχίσει να κοχλάζει προσθέστε τα μανιτάρια σε φέτες
Ανακατέψτε τα μανιτάρια μέσα στο καυτό λάδι και το βούτυρο μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα
Αφήστε τα μανιτάρια να πάρουν όσο χρώμα θέλετε ή όσο χρώμα θέλετε….3 έως 5 λεπτά….,
Τώρα γυρίστε τα μανιτάρια από την άλλη πλευρά και το ίδιο και από αυτή…….Μετά από 2 λεπτά αφαιρώ το τηγάνι από τη φωτιά……
Ανακατεύω το ψιλοκομμένο σκόρδο για 2 λεπτά χρησιμοποιώντας την υπολειπόμενη θερμότητα του τηγανιού για να ψηθεί.
Προσθέτω την τριμμένη παρμεζάνα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό….για ένα λεπτό ακόμα.
(Ας φρυγανίσουμε λοιπόν τα ψωμάκια μέχρι να γίνουν τραγανά)
Ανακατεύουμε το περιεχόμενο του τηγανιού ώστε να μαλακώσει το τυρί και να καλυφθούν τα μανιτάρια με λίγο από όλα 👍.
Δοκιμάστε τα μανιτάρια και προσθέστε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται……
Τοποθετήστε το μισο ψωμακι σε ένα πιάτο και προσθέστε από πάνω τα μανιτάρια
Προσθέστε περισσότερη τριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο μαϊντανό 🌿
Προσθέστε το άλλο μισο ψωμάκι απο πάνω 👍
Λοιπόν, αυτό είναι το μεσημεριανό γεύμα σήμερα
Απολαύστε το