Υλικά
700 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
9 γρ Ξηρή Μαγιά
2 γρ Αλάτι
2 γρ Καστανή Ζάχαρη
500 γρ Χλιαρό Νερό
Εκτέλεση
Ξεκινάμε αυτή την πανεύκολη συνταγή έχοντας βάλει αρχικά σε ένα μπολ το αλεύρι προσθέτουμε την ξηρή μαγιά ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά
Τέλος προσθέτουμε το εντελώς χλιαρό νερό και ανακατεύουμε στον ενωθούν όλα τα υλικά
Σκεπάζουμε σε ενα μπολ την ζύμη με μεμβράνη και πετσέτα την αφήνουμε να φουσκώσει για τουλάχιστον μία ώρα σε ζεστό περιβάλλον
για ώρα
Μετα απο μια ωρα εχει φουσκώσει η ζύμη μας πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας με αλεύρι αδειάζουμε επάνω τη ζύμη και κάνουμε τρία με τέσσερα διπλώματα έτσι όπως ακριβώς βλέπετε στο βίντεο και έτοιμη
Τοποθετούμε το ψωμάκι μας επάνω σε ένα ταψι που έχουμε τοποθετήσει μια λαδόκολλα και το αφήνουμε επίσης ζεστό περιβάλλον για τουλάχιστον 20 με 30 λεπτά να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο
Μετά τα 20 με 30 λεπτά έχει φουσκώσει το ψωμάκι μας κάνουμε δύο με τρεις απαλές χαρακές με ένα κοφτερό μαχαίρι και προθερμαίνουμε
το φούρνο στους 200 με 200 210 βαθμούς εάν έχετε γάστρα και το ψησετε σε αυτή το τοποθετείται στην ζεστή γάστρα
Εγώ θα σας δείξω έναν εναλλακτικό τρόπο στο βιντεο
Ετοιμο ψημένο το ψωμί με τα αρωματα του συγκλονιστικά με τραγανή κρούστα και αφράτο στο εσωτερικό του