Σήμερα θα σας δείξουμε πώς να φτιάξετε ένα νόστιμο γλυκακι χωρίς ψήσιμο στο σπίτι! Αυτή η γρήγορη και εύκολη συνταγή μπορεί να παρασκευαστεί από οποιονδήποτε, ακόμα και χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις! Είμαστε σίγουροι ότι όλη η οικογένεια και όλοι οι φίλοι σας θα λατρέψουν αυτό το γλυκό! 

Συστατικά:

500 g μπισκότα (πτιμπερ, digestive)
120 g φιστίκια
250 ml γάλα
120 γραμμάρια ζάχαρη
1 βανιλίνη
3 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
150 g βούτυρο

για το γλάσο
160 g οποιαδήποτε σοκολάτα
20 ml λάδι
50 g φιστίκια

Εκτέλεση

Ξεκινάμε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη το κακάο και τα ανακατεύουμε με σύρμα
Στη συνέχεια προσθέτουμε και το περισσοτερο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως γινει σαν μία κρέμα
Ρίχνουμε και το υπόλοιπο γάλα και ανακατευουμε .
Βάζουμε το κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε και την βανιλίνη συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα και το αφήνουμε να έρθει σε βρασμό

Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε τα φυστίκια να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα μετά πάνω σε μία πλάκα κοπής αδειάζομαι τα φυστίκια και εμένα μαχαίρι τα χοντροκόβουμε τεμαχίζοντάς

Αδειάζουμε τα χοντροκομμένα φυστίκια μέσα στο μείγμα του κακάο το κατσαρολάκι ανακατεύουμε όσο να δούμε το μείγμα να πηξει ελαφρως
Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά ριχνουμε μέσα στο μείγμα το βούτυρο και ανακατεύουμε ςως ότου ενσωματωθεί

Σε ένα μεγάλο μπολ – τρίβουμε τα μπισκότα και προσθέτουμε μέσα στα μπισκότα όλο το σοκολατένιο μείγμα και ξεκινάμε με μία μαρίζ και ανακατεύουμεσο του γίνει μία πάστα. Σκεπαζουμε με μία μεμβράνη που εφάπτεται πάνω στο μείγμα και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου
Οταν πλέον έχει κρυώσει αφαιρούμε τη μεμβράνη και μένα κουταλάκι του γλυκούν παιρνουμε δόσεις και κάνουμε μικρά μπαλάκια στο μέγεθος το οποίο θέλουμε
Τα μπαλάκια αυτά τα βάζουμε στο ψυγείο για 5 λεπτά

Συνεχίζουμε να φτιάξουμε το γλάσο όπου τεμαχίζουμε τις δύο σοκολάτες κουβερτούρες τις βάζουμε μέσα σε ένα μπολ της λιώνουμε στα μικροκύματα και στη συνέχεια προσθέτουμε 20 ml φυτικό λάδι και ανακατεύουμε καλά
Μέσα στο γλασσο ρίχνουμε φυστίκι χοντροτριμενοο το ανακατεύουμε καλά και παίρνουμε ένα-ένα τα μπαλάκια και τα βουτάμε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα αφήνουμε πάνω σε μία σχάρα να στραγγιξουν και τα βάζουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο για να σφίξεις σοκολάτα και είναι έτοιμα

Δείτε το βίντεο της εκτέλεσης εδώ