Ενα γλυκό χωρίς φούρνο και χωρίς αυγά ή κρέμα

Συστατικά:

1 λίτρο γάλα
100 g βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Καραμέλα:
300 ml νερού
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας καλαμπόκι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο όταν το βούτυρο λιώσει τότε ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα σε μιά λεπτή ροή και ανακατεύουμε συνέχεια με ένα σύρμα χειρός.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να να πήξει τότε αδειάζουμε την κρέμα μέσα σε φόρμα του κέικ

Ρίχνουμε λίγο νερο μέσα στο μπολ με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη μέσα σε ένα τηγάνι το οποίο έχουμε βάλει και μέτρια φωτιά ανακατεύουμε τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει και σχηματιστεί καραμέλα, στη συνέχεια ρίχνουμε το υπόλοιπο νερο προσεκτικά και ανακατεύουμε καλα.
Τέλος ρίχνουμε το μειγμα κορν φλάουρ με το νερό μέσα στο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η καραμέλα.


Αδειάζουμε την καραμέλα πάνω από την κρέμα και τοποθετούμε στο ψυγείο για μία με δύο ώρες

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΣυμβουλές για βάψιμο Πασχαλινών Αυγών
Επόμενο άρθροΣπιτικό πιάτο με κομμάτια κοτόπουλου, λουκάνικο, λαχανικά