Λεμονοκεφτέδες

Συστατικά

400 γρ Μοσχαρίσιος κιμάς
30 γρ τριμμένη φρυγανιά
30 γρ τυρί τριμμένο παρμεζάνα
50 ml Γάλα
Κρεμμύδι
Χυμός και ξύσμα λεμονιού
Αλάτι
Πιπέρι
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

Προετοιμασία λεμονοκεφτέδων

Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά, ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τρίβουμε το ξύσμα λεμονιού και παίρνουμε το χυμό.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τον κιμά, προσθέτετε το κρεμμύδι, το τριμμένο τυρί, την τριμμένη φρυγανιά, αλάτι, πιπέρι, το γάλα και το ξύσμα λεμονιού, αρχίζετε να ανακατεύετε όλα τα υλικά, το μείγμα δεν πρέπει να είναι πολύ στεγνό και μετά αποφασίζετε αν θα προσθέσετε λίγες περισσότερες κουταλιές της σούπας γάλα ή τριμμένη φρυγανιά.
Με τα χέρια σας πάντα βρεγμένα, αρχίστε να σχηματίζετε τα κεφτεδάκια, τα βάζετε σε ένα ταψί και μόλις είναι όλα έτοιμα, τα αλευρώνετε ελαφρά και αφαιρείτε το περιττό αλεύρι.

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι, τοποθετούμε τα κεφτεδάκια, κρατάμε τη φωτιά σε μέτρια και τα ψήνουμε γυρίζοντάς τα συχνά,  είναι σημαντικό να τα γυρίζουμε συχνά για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Μόλις ψηθούν σχεδόν οι κεφτέδες, ρίξτε το χυμό λεμονιού και ένα πασπάλισμα μαύρο πιπέρι, ανακατέψτε και αφήστε να αρωματιστεί για λίγα λεπτά, θα σχηματιστεί μια χυμώδης και νόστιμη σάλτσα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τους λεμονοκεφτέδες με μαϊντανό, και  ζεστούς.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροKορμός Αμυγδάλου…με σαντιγί και μαρμελάδα πορτοκαλί
Επόμενο άρθροCheesecake Πορτοκαλιού Βανίλιας