Πατατόπιτα με κιμά

Υλικά

1 κρεμμύδι
450 γρ. κιμά
5 πατάτες
Ελαιόλαδο
Γλυκιά πάπρικα, μαύρο πιπέρι, αλάτι
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κ.γ. αποξηραμένο μαιντανό
150 ml γάλα
100 γρ.τυρί τριμμένο Regato
3 αυγά

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε ροδέλες.Ρίχνουμε λίγο λάδι σ ένα στρογγυλό ταψάκι και τοποθετούμε τις μισές πατάτες.
Απλώνουμε τον κιμά πάνω απ τις πατάτες.Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι γλυκιά πάπρικα κατα βούληση.Κόβουμε το κρεμμύδι ροδέλες και το απλώνουμε πάνω στον κιμά.

Τοποθετούμε απο πάνω τις υπόλοιπες πατάτες.Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με πάπρικα.
Σκεπάζουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά αναλόγως τον φούρνο.
Σ ένα μπολ σπάμε τ αυγά ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα,αποξηραμένο μαιντανό,το γάλα και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το τυρί και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.Ανακατεύουμε καλά.
Βγάζουμε το ταψί απ τον φούρνο και ρίχνουμε το μείγμα των αυγών.Απλώνουμε να πάει παντού.
Το ξαναβάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο αυτή τη φορά.
Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε το αφήνουμε λίγο να σταθεί κοβουμε και σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη!!!!

Προηγούμενο άρθροΚορμός σοκολάτας με γλασσο ξηρών καρπών
Επόμενο άρθροΚρέμα καραμελέ με ζαχαρούχο