Τυροπιτάκια τραγανά και φυλλώδη 

____ Απαραίτητα υλικά ____

4 φλιτζάνια αλεύρι σίτου (500 γραμμάρια)

1 ποτήρι μικρό γιαoυρτι 90ml
1 ποτήρι μικρό νερό (90 ml)
1 ποτήρι μικρό φυτικό έλαιο (90 ml)
2 αυγα (1 ολόκλκληρο και ενα κρόκο)
1 πακέτο μαγιά (10 γραμμάρια)
1 κουταλάκι του γλυκού (8 γραμμάρια) αλάτι
Λειωμένο βούτυρο για τα ενδιάμεσα στρώματα (120 γραμμάρια)
Τριμμένο τυρί Cheddar για τη γέμιση (200 γραμμάρια)

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, το λάδι, το νερό, τη μαγιά, το ολόκληρο αυγό και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν μόλις είναι έτοιμα ρίχνουμε το περισσότερο αλεύρι και ανακατέβουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε και το αλάτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα έως ότου αρχίζει να παίρνει μία υφή ζύμη, προσθέτουμε αν έχουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και αρχίζουμε πλέον να ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να πάρουμε μία μη κολλώδη ζύμη αρκετά μαλακή, σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για 45 λεπτά σε ένα ζεστό μέρος.

Στη συνέχεια τη βγάζουμε στο πάγκο μας που έχουμε αλευρώσει και αρχίζουμε πάλι να τη ζυμώνουμε μόλις είναι έτοιμη τη χωρίζουμε σε 4 κομμάτια αλευρωμένα και κάνουμε τέσσερις μπάλες τις αλευρώνουμε και τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε λίγο στην άκρη.


Στη συνέχεια παίρνουμε μία μία τις μπάλες και με ένα πλάστη ανοίγουμε ένα φύλλο 70 με 75 εκατοστά διάμετρο αλευρώνουμε το φύλλο το διπλώνουμε στη μέση ξανά αλευρώνουμε και ξανά στη μέση και ξανά αλευρώνουμε και το ξανά διπλώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη.

Παίρνουμε το δεύτερο μπαλάκι το ανοίγουμε και αυτό σε ένα φύλλο το αλείφουμε με το βουτυρο στη συνέχεια παίρνουνε το φύλλο που έχουμε αφήσει στην άκρη και το ξεδιπλώνουμε και το βάζουμε πάνω από το τελευταίο φύλλο που  έχουμε ανοίξει το ανοίγουμε και αυτό,

αλλείφουμε με βουτυρο και  στη συνέχεια το τυλίγουμε σε ένα κορδόνι το κόβουμε στα δύο κομμάτια και τα αφήνουμε στην άκρη.


Μετά κάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία με τα άλλα δύο φύλα, οπότε συγκεντρώνουμε τέσσερα κομμάτια.
Αυτά τα τέσσερα κομμάτια τα χωρίζουμε το καθένα ξεχωριστά σε τέσσερα ίσα (6 εκατοστα) κομματάκια

και στη συνέχεια παίρνουμε ένα ένα κομματάκι και το ανοίγουμε σε ένα φύλλο μικρό μεγέθους όσο ένα πιατάκι του τσαγιού γεμίζουμε με τυρί κλείνουμε το φύλλο

και το βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος αλείφουμε όλα τα τυροπιτάκια μας με κρόκο αυγού

Ψήνουμε 30 λεπτά στο φούρνο στους 180 βαθμούς

Καλή Απόλαυση

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΒυζαντινό ή Πολίτικο!!Το Απόλυτο Σιροπιαστό,Παραδοσιακό Γλυκό ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ! (Vid)
Επόμενο άρθροΚοκινιστό Καλαμάρι στο τηγάνι…είναι υπέροχο