Αλάδωτο Νηστίσιμο Μπράουνις

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

300 γρ Ταχίνι
350 γρ Μπανάνες κομμένες
250 γρ Σοκολάτα 70%
250 γρ Ζάχαρη Καστανή
1/2 κουτ γλυκού κανέλα σκόνη
Ξύσμα απο μισό Πορτοκάλι
120 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 γρ Μπεικιν παουντερ

Για το Γλάσο
120 γρ Ταχίνι
10 γρ κακάο
15 γρ ζάχαρη άχνη
70 γρ Γάλα Αμυγδάλου ή Καρύδας

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τη συνταγή ρίχνοντας στον κάδο του μίξερ το ταχίνι τις μπανάνες την καστανή ζάχαρη την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού
Αν οι μοανάνες δεν είναι αρκετά ώριμες μπορείτε να τις πολτοποιησετε με ένα πιρουνάκι
Τα χτυπάμε όλα μαζί με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε μία λεία κρέμα
Αφού είναι έτοιμο το μείγμα μας έχουμε λιώσει σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και την προσθέτουμε στο μείγμα

Ανακατεύουμε λιγάκι να ενσωματωθεί και η σοκολάτα και σταματάμε το μίξερ
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοσκινισμένο το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε πολύ καλά
Σ ενα ταψακι ή σ ένα τσέρκι με διαστάσεις 24 εκατοστών αδειάζουμε το μείγμα των μπράουνις, αν χρησιμοποιήσετε ταψάκι προσθέστε
και μία λαδόκολλα για να μη σε κολλήσει ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά τσεκάρουμε και με μαχαιράκι
να βγαίνει καθαρό

Ετοιμο ψημένο το μπράουνις Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς όταν κρυώσει θα δείτε ότι έχει καθίσει αρκετά Και αυτό οφείλεται στο ότι
δεν περιέχει πολύ αλεύρι μην τρομάξει ετσι πρέπει να είναι
Εχω φτιάξει ένα γλάσο για να διακοσμήσω το brownies όπου έχω βάλει ταχίνι κακάο και γάλα αμυγδάλου τα ανακατεύω και το απλώνω επάνω
στο μπραουνις
Πασπαλίζουμε με λίγο καβουρδισμένο σουσάμι και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε ένα από τα ωραιότερα και νηστίσιμα μπράουνις

Προηγούμενο άρθροΤο πιο εύκολο Μιλφειγ
Επόμενο άρθροΜοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανητές