Οι μελιτζάνες με αυγά αποτελούν ένα πιάτο που πάντα με ενθουσιάζει, καθώς είναι τόσο απλό όσο και πεντανόστιμο. Εγώ προσωπικά τις λατρεύω, γιατί είναι μια συνταγή που μπορώ να φτιάξω γρήγορα και εύκολα, ενώ το αποτέλεσμα είναι πάντα εντυπωσιακό. Αυτή η συνταγή θα γίνει σίγουρα το αγαπημένο σας συνοδευτικό, καθώς οι μελιτζάνες αποκτούν μια απίστευτη τραγανή κρούστα, ενώ το εσωτερικό τους παραμένει ζουμερό. Μπορείτε να τις συνδυάσετε με μια απλή κόκκινη σάλτσα για ένα ολοκληρωμένο γεύμα.
Υλικά για τις Μελιτζάνες με Αυγά
- 2 μεγάλες μελιτζάνες
- 3 αυγά
- 1 φακελάκι τριμμένη φρυγανιά
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
- Λάδι για το τηγάνισμα
- Κόκκινη σάλτσα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση της Συνταγής
Κόβω τις μελιτζάνες σε ροδέλες πάχους περίπου 5 εκατοστών. Τις βάζω όλες μαζί σε ένα μπολ με νερό και τις ξεπλένω καλά. Τις στραγγίζω και τις αφήνω στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάω καλά τα 3 αυγά και τα ρίχνω πάνω από τις μελιτζάνες, ανακατεύοντάς τες ώστε να καλυφθούν παντού.
Από πάνω, αδειάζω ένα φακελάκι τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύω ξανά για να καλυφθούν καλά. Προσθέτω και μια κουταλιά αλεύρι και συνεχίζω το ανακάτεμα.
Βάζω ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνω αρκετό λάδι να κάψει και ξεκινάω να τηγανίζω τις μελιτζάνες. Μόλις πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα, τις βγάζω σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να ρουφήξει το περιττό λάδι.
Μετά, τις μεταφέρω σε μια πιατέλα, τις περιχύνω με μια κόκκινη σάλτσα της επιλογής μου και είναι έτοιμες για σερβίρισμα.
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 25 λεπτά
Χρήσιμα Tips για τις Μελιτζάνες
Για να αποφύγετε τη σπογγώδη υφή, αλατίστε τις μελιτζάνες και αφήστε τις να βγάλουν τα υγρά τους για περίπου 30 λεπτά, πριν τις ξεπλύνετε.
Οι μελιτζάνες με αυγά είναι ακόμα πιο νόστιμες όταν τις σερβίρετε ζεστές.
Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο τριμμένο τυρί πάνω από τη σάλτσα, πριν το σερβίρισμα.










