Γιαουρτόπιτα με σιρόπι

Υλικά

200 γρ ζάχαρη = 2 κουπες
Βανίλια 2 κ γλυκού υγρή
4 αυγα
400 γρ γιαούρτι στραγγιστό
450 γρ συμιγδαλι ψιλό
1 κ γλυκού μπέικον
120 γρ αμυγδαλοψυχα σαν
σκόνη
Ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Χτύπησα στο μίξερ την ζάχαρη με τα αυγα να αφρατεψουν πολύ.
Μετά ανακατωνοντας ελαφρά με σπάτουλα, έβαλα το γιαούρτι , συμιγδαλι με το μπέικιν κι το ξύσμα , και την αμυγδαλόψυχα.
Έβαλα σε πυρέξ 24 εκ που τό είχα κάνει σπραυ με λάδι, το μίγμα το ισιωσα και το έψησα σε προθερμασμένο φουρνο 190β, για 35-40 λεπτά.
Εφιαξα το σιρόπι με 2.1/2 ποτήρια ζάχαρη και 2 ποτήρια νερό να βράσει 7 λεπτά αφού πάρει βράση.
Όταν το έσβησα έριξα 1 κ σουπας χυμό λεμόνι και 30 μλ ποτό ή όχι !
Χάραξα το γλυκό και το σιροπιασα λίγο-λίγο με το σιρόπι !
Σερβίρουμε αν θελουμε με τριμμένο φιστίκι Αιγινης .
Προηγούμενο άρθροΣουφλέ με ψωμί του τοστ
Επόμενο άρθροΚλασικό Τιραμισου με παστεριωμένα αυγά; ή….. Τιραμισού Φράουλα χωρίς αυγά;