Τα Αλμυρά Μάφιν της Ελινα Σκλαβου τρώγονται από το πρωί μέχρι το βράδυ, επειδή αποτελούν ένα τέλειο, χορταστικό και νόστιμο σνακ για όλη την οικογένεια, οπότε είναι η ιδανική λύση για το πρωινό, το κολατσιό στο σχολείο ή τον μεσημεριανό καφέ, λοιπόν σας δείχνω μια πανεύκολη συνταγή με αλλαντικά, τυριά και πιπεριές που θα γίνει η νέα σας αγαπημένη. Καλό Σαββατόβραδο να έχουμε φίλοι μου!


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Αλμυρά Μάφιν

Αλμυρά Μάφιν

Φτιάξτε τα πιο νόστιμα Αλμυρά Μάφιν με αλλαντικά, τυριά και πιπεριές! Εύκολη συνταγή, ιδανική για σνακ ή πρωινό.

Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 45 minutes

Ingredients

  • 4 αυγά
  • 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (θ.δ.)
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του), κοσκινισμένη
  • 200 γρ. αλλαντικά ψιλοκομμένα (ζαμπόν και μπέικον)
  • 150 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 50 γρ. φέτα, τριμμένη ή σε μικρά κομμάτια
  • 1 πράσινη πιπεριά, σε μικρά κομμάτια
  • 1 κόκκινη πιπεριά, σε μικρά κομμάτια
  • Λίγο αλάτι (ανάλογα με τα αλλαντικά και τη φέτα)
  • Λίγο πιπέρι

Instructions

Χτυπάω στο μίξερ τα 4 αυγά, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, την κρέμα γάλακτος και τη φαρίνα κοσκινισμένη. Χτυπάω μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχω έναν λείο χυλό.

Στη συνέχεια, προσθέτω στον χυλό όλα τα υπόλοιπα υλικά. Δηλαδή, τα 200 γραμμάρια αλλαντικά ψιλοκομμένα (εγώ έβαλα ζαμπόν και μπέικον), τα 150 γραμμάρια κασέρι τριμμένο, τα 50 γραμμάρια φέτα, την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά σε μικρά κομμάτια.

Προσθέτω λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω όλα τα υλικά με ένα κουτάλι, ώστε να πάνε παντού τα τυριά, τα αλλαντικά και οι πιπεριές.

Έπειτα, γεμίζω τις θήκες για τα Αλμυρά Μάφιν, βάζοντας περίπου μία κουταλιά της σούπας από το μείγμα σε κάθε θήκη. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Ψήνω τα μάφιν στους 180°C στον αέρα για περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν ωραία και να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι που βυθίζω στο κέντρο.

Αφήνω τα Αλμυρά Μάφιν να κρυώσουν λίγο πριν τα σερβίρω. Είναι πεντανόστιμα ζεστά, αλλά και κρύα!

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Tips για τα Αλμυρά Μάφιν

Αλλαντικά: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ζαμπόν και το μπέικον με γαλοπούλα ή ό,τι άλλο αλλαντικό προτιμάτε.

Βούτυρο: Το βούτυρο πρέπει οπωσδήποτε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να ενσωματωθεί σωστά και να δώσει αφράτη υφή.

Φαρίνα: Η φαρίνα είναι το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, οπότε δεν χρειάζεται να προσθέσετε μπέικιν πάουντερ.

Αλάτι: Να είστε προσεκτικοί με το αλάτι, γιατί τα αλλαντικά και η φέτα έχουν ήδη αρκετή αλμύρα.


Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: