Η Αλμυρή Κολοκυθόπιτα Χωρίς Φύλλο είναι η ιδανική λύση όταν θέλουμε να φτιάξουμε κάτι γρήγορο, υγιεινό και πεντανόστιμο, χωρίς τον κόπο του φύλλου. Με την πλούσια γεύση των φρέσκων κολοκυθιών, της πατάτας, των μυρωδικών και της φέτας, αυτή η κολοκυθόπιτα θα γίνει σίγουρα μία από τις αγαπημένες σας. Είναι τόσο εύκολη που θα τη φτιάχνετε ξανά και ξανά!
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Αλμυρή Κολοκυθόπιτα Χωρίς Φύλλο

Σήμερα θα φτιάξουμε μία από τις πιο νόστιμες και εύκολες πίτες που έχω δοκιμάσει ποτέ: την Αλμυρή Κολοκυθόπιτα Χωρίς Φύλλο! Είναι τόσο γρήγορη που θα εκπλαγείτε, και το αποτέλεσμα είναι μία αφράτη, ζουμερή και γεμάτη αρώματα πίτα, ιδανική για κάθε στιγμή της ημέρας. Εγώ την φτιάχνω συνέχεια και εξαφανίζεται αμέσως!
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτή την υπέροχη Αλμυρή Κολοκυθόπιτα Χωρίς Φύλλο θα χρειαστούμε ένα ταψί 33 εκ. και τα εξής υλικά:
- 3 Κολοκύθια (μεσαία)
- 1 Πατάτα (μεγάλη)
- 1 κ.γ. Αλάτι (για τα κολοκύθια/πατάτα)
- Λίγο Πιπέρι
- 3 Αυγά
- Αρκετά ψιλοκομμένα μυρωδικά (μαϊντανό, δυόσμο, άνηθο)
- Αρκετά ψιλοκομμένα Φρέσκα κρεμμυδάκια
- 300 γρ. Φέτα (τριμμένη ή θρυμματισμένη, ή όσο σας αρέσει)
- 1 κεσεδάκι Γιαούρτι (περίπου 150-200γρ, πλήρες ή στραγγιστό)
- 3 κ.σ. Ελαιόλαδο (για το μείγμα)
- 3 κ.σ. Σιμιγδάλι ψιλό
- 3 κ.σ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
Για τον πάτο του ταψιού:
- 3 κ.σ. Ελαιόλαδο (γεμάτες)
Για επάλειψη:
- Λίγο τριμμένο τυρί (π.χ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα)
- Λίγο ελαιόλαδο
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτή την εύκολη και γρήγορη Αλμυρή Κολοκυθόπιτα Χωρίς Φύλλο:
Προετοιμάζω τα λαχανικά:
- Καθαρίζω και τρίβω τα 3 μέτρια κολοκύθια και τη 1 μεγάλη πατάτα στον χοντρό τρίφτη.
- Τα βάζω σε ένα σουρωτήρι και τα αλατίζω με το 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
- Τα αφήνω για λίγα λεπτά και μετά τα σφίγγω πολύ, πάρα πολύ καλά με τα χέρια μου, για να φύγουν όλα τα υγρά τους. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για να μην νερουλιάσει η πίτα!
Ετοιμάζω το μείγμα της πίτας:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνω τα στυμμένα κολοκύθια και την πατάτα.
- Προσθέτω το πιπέρι, τα 3 αυγά, όλα τα ψιλοκομμένα μυρωδικά (μαϊντανό, δυόσμο, άνηθο) και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Ρίχνω τη φέτα (όσο μου αρέσει, εγώ βάζω περίπου 300 γρ. θρυμματισμένη).
- Προσθέτω το κεσεδάκι γιαούρτι, τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο, το σιμιγδάλι ψιλό, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το μπέικιν πάουντερ.
- Ανακατεύω όλα τα υλικά πολύ καλά με ένα κουτάλι ή με τα χέρια μου, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ψήνω την κολοκυθόπιτα:
- Στον πάτο ενός ταψιού 33 εκ., ρίχνω τις 3 γεμάτες κουταλιές ελαιόλαδο και τις απλώνω παντού.
- Αδειάζω το μείγμα της κολοκυθόπιτας στο ταψί και το απλώνω ομοιόμορφα με ένα κουτάλι.
- Για επάλειψη, πασπαλίζω με λίγο τριμμένο τυρί και αλείφω με λίγο ελαιόλαδο, απλώνοντάς το με το χέρι μου σε όλη την επιφάνεια.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 1 ώρα, ίσως και παραπάνω, ανάλογα με τον φούρνο μου. Θέλω να ψηθεί καλά από κάτω, να "πατώσει" και να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα από πάνω.
Η Εκτέλεση της συνταγής είναι απο την κα Σταυρουλα Μπονη
Notes
Tips για την Τέλεια Αλμυρή Κολοκυθόπιτα Χωρίς Φύλλο
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η Αλμυρή Κολοκυθόπιτα Χωρίς Φύλλο σας απίθανη! Το πιο σημαντικό tip είναι να στύψετε πάρα πολύ καλά τα τριμμένα κολοκύθια και την πατάτα. Αν μείνει υγρασία, η πίτα θα βγάλει νερά και δεν θα "δέσει". Μην φοβάστε να βάλετε αρκετά μυρωδικά, δίνουν απίστευτο άρωμα. Αντί για φέτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα τυριά που σας αρέσουν, όπως γραβιέρα ή κεφαλοτύρι. Τέλος, το σιμιγδάλι και το αλεύρι βοηθούν να γίνει η πίτα αφράτη και να "δέσει" σωστά.