Η αλμυρή ταρτα πατάτας με τυριά και μανιτάρια είναι ένα υπέροχο πιάτο που συνδυάζει την απλότητα των υλικών με τη γεύση που θα σας ενθουσιάσει. Επιπλέον, αυτή η συνταγή αποτελεί την ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν τις αλμυρές πίτες, ενώ παράλληλα προσφέρει μια πρωτότυπη προσέγγιση στη χρήση των πατατών ως βάση. Επομένως, με λίγα απλά υλικά και εύκολα βήματα μπορείτε να δημιουργήσετε ένα γεύμα που θα ικανοποιήσει όλη την οικογένεια. 

Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Αλμυρή τάρτα πατάτας με μπέικον και τυριά

Μια ολόκληρη αλμυρή τάρτα πατάτας με τυριά και μανιτάρια, σερβιρισμένη σε πιατέλα

Μάθε πώς να φτιάχνεις την πιο νόστιμη αλμυρή τάρτα πατάτας με τραγανή βάση από πατάτα, πλούσια γέμιση από μανιτάρια, μπέικον και τυριά. Μια εύκολη συνταγή, ιδανική για ένα ολοκληρωμένο οικογενειακό γεύμα ή για το τραπέζι των γιορτών.

Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour
Additional Time 15 minutes
Total Time 1 hour 35 minutes

Ingredients

  • 1 κιλό baby πατάτες
  • 1 πράσο
  • 7 φέτες μπέικον
  • 2 πιπεριές χρωματιστές
  • 1 συσκευασία μανιτάρια
  • 200γρ γραβιέρα
  • 200γρ παρμεζάνα
  • 3 αυγά ολόκληρα
  • 1,5 κούπα γιαούρτι
  • Θυμάρι, πιπέρι, αλάτι, πάπρικα, κάρυ και σκόνη σκόρδου
  • Ελαιόλαδο
  • Μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

Instructions

Προετοιμασία της Βάσης από Πατάτες

Ξεκινώ βράζοντας τις πατάτες ολόκληρες αφού τις πλύνω καλά και τις αφήνω με τη φλούδα τους. Μόλις μαλακώσουν, τις πατάω με ένα ποτήρι έτσι ώστε να απλώνουν και να λιώσουν μέσα σε μια ταρτιέρα καλύπτοντας και τα πλαϊνά της. Στη συνέχεια, αλείφω τη βάση με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνω αλάτι και πιπέρι, και έτσι έχω έτοιμη την πατατένια βάση μου για την αλμυρή ταρτα πατάτας.

Προετοιμασία της Γέμισης με Μανιτάρια και Τυριά

Σε ένα τηγάνι σωτάρω τα μανιτάρια, το πράσο, το μπέικον και την πιπεριά σε ελάχιστο ελαιόλαδο ρίχνοντας όλα τα μπαχαρικά μου. Μόλις μαλακώσουν και δεν έχουν υγρά, τα ρίχνω σε ένα μπολ μαζί με το γιαούρτι, τα αυγά και τα τυριά, ανακατεύοντας καλά. Προαιρετικά μπορώ να προσθέσω και λίγο μοσχοκάρυδο αν θέλω επιπλέον άρωμα.

Ψήσιμο της Ταρτας

Βάζω τη γέμιση πάνω από την πατατένια βάση μου και ρίχνω επιπλέον τυριά και από πάνω για να δημιουργηθεί μια όμορφη κρούστα. Ψήνω σε μεσαία σχάρα στους 200°C για 45-50 λεπτά έως ότου πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Η Συνταγή είναι της κας Γιώτα Μπουγιούκα

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Χρήσιμα Tips για την Αλμυρή Ταρτα Πατάτας

  • Η βάση: Για να γίνει η βάση σου πιο τραγανή, μπορείς να την ψήσεις μόνη της για 10 λεπτά πριν βάλεις τη γέμιση.
  • Τα τυριά: Μην διστάσεις να χρησιμοποιήσεις τα αγαπημένα σου τυριά. δοκίμασε με έντονη γραβιέρα, κεφαλοτύρι ή ακόμα και κάποιο καπνιστό τυρί για πιο ιδιαίτερη γεύση.
  • Τα μπαχαρικά: Η σκόνη σκόρδου και το κάρυ είναι αυτά που δίνουν μια ξεχωριστή γεύση στη γέμιση, οπότε μην τα παραλείψεις.