Σήμερα θα φτιάξουμε ένα εκπληκτικό αλμυρό σουφλέ με κανταΐφι, το οποίο είναι ιδανικό για να εντυπωσιάσετε στο κυριακάτικο τραπέζι ή στον μπουφέ σας, καθώς είναι πλούσιο, χορταστικό και πανεύκολο. Χρησιμοποιούμε τη ζύμη κανταΐφι αντί για φύλλο, κάτι που του δίνει μία μοναδική, τραγανή εξωτερική υφή και, χάρη στο μείγμα γάλακτος και αυγών, γίνεται αφράτο σαν σουφλέ στο εσωτερικό. Ετοιμαστείτε για ένα αποτέλεσμα που θα λατρέψουν όλοι!


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Αλμυρό Σουφλέ με Κανταΐφι

Αλμυρό Σουφλέ με Κανταΐφι

Φτιάξτε ένα εντυπωσιακό αλμυρό σουφλέ με κανταΐφι, γεμάτο διάφορα τυριά, πιπεριές Φλωρίνης και αλλαντικά! Η ζύμη κανταΐφι γίνεται τραγανή εξωτερικά και αφράτη εσωτερικά. Είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα πλούσιο κυρίως γεύμα ή μπουφέ.

Prep Time 20 minutes
Cook Time 50 minutes
Additional Time 30 minutes
Total Time 1 hour 40 minutes

Ingredients

Για τη Γέμιση:

  • 1 κιλό διάφορα τυριά τριμμένα (π.χ. γραβιέρα, κεφαλοτύρι, μοτσαρέλα)
  • 2 πιπεριές Φλώρινης (σοταρισμένες και κομμένες)
  • Αλλαντικά (π.χ. 200 γρ. ζαμπόν ή γαλοπούλα σε κύβους)
  • 2 αυγά (για τη γέμιση)

Για τη Βάση & Επικάλυψη:

  • 500 γρ. κανταΐφι (περίπου)
  • 1 λίτρο γάλα
  • 5 αυγά (για την επικάλυψη)
  • Βούτυρο (για το πυρέξ και περίπου 80 γρ. λιωμένο για περίχυση)
  • Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

Ακολουθήστε τα βήματα για να φτιάξετε το πεντανόστιμο αλμυρό σουφλέ με κανταΐφι.

1. Ξεκινάω βουτυρώνοντας πολύ καλά ένα πυρέξ ή ένα ταψί.

2. Στη συνέχεια, στρώνω το μισό κανταΐφι στο βουτυρωμένο πυρέξ. το απλώνω ομοιόμορφα και το αφρατεύω λίγο με τα χέρια μου.

3. Σε ένα μπολ, αναμειγνύω όλα τα υλικά της γέμισης: τα 2 αυγά, τα τριμμένα τυριά, τα κομμένα αλλαντικά και τις σοταρισμένες πιπεριές Φλώρινης.

4. Προσθέτω τη γέμιση πάνω από το κανταΐφι. την απλώνω παντού, προσέχοντας να μην φτάνει στα τοιχώματα.

5. Στρώνω το υπόλοιπο κανταΐφι πάνω από τη γέμιση.

6. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάω όλα μαζί το 1 λίτρο γάλα, τα 5 αυγά (για την επικάλυψη) και λίγο πιπέρι.

7. Περιχύνω το κανταΐφι με το μείγμα γάλακτος-αυγών.

8. Αφήνω το σουφλέ να «ρουφήξει» όλο το υγρό για τουλάχιστον 20 με 30 λεπτά.

9. Πριν το βάλω στον φούρνο, το περιχύνω με λιωμένο βούτυρο.

10. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200°C. το αφήνω μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα, συνήθως για περίπου 40 με 50 λεπτά.

11. Εάν χρειαστεί, κάνω 2-3 αλλαγές στη θέση του ταψιού μέσα στον φούρνο για ομοιόμορφο ψήσιμο.

Η Συνταγή είναι του κου Γιώργος Θανασιάς

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Tips για το Τέλειο Αλμυρό Σουφλέ

  • Χρόνος Αναμονής: Ο χρόνος που αφήνουμε το κανταΐφι να ρουφήξει το υγρό είναι καθοριστικός. μην τον παραλείψετε, γιατί έτσι θα γίνει το σουφλέ αφράτο και ζουμερό.
  • Τυριά: Χρησιμοποιήστε τυριά που λιώνουν, αλλά και κάποιο που δίνει γεύση, όπως γραβιέρα ή κεφαλοτύρι.
  • Λιωμένο Βούτυρο: Το βούτυρο στο τέλος βοηθάει το κανταΐφι να γίνει τραγανό και να πάρει ωραίο χρώμα.

    Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: