Απλή και αφράτη τυρόπιτα

Συνταγή:

500 γρ. φύλλο
50 γρ βούτυρο
500 ml γάλα
3 αυγά
200 γραμμάρια φέτα
200γρ. τυρί μοτσαρέλα

Εκτέλεση

1. Ξεπαγώστε το φύλλο εκ των προτέρων. Λιώστε το βούτυρο. Τρίψτε το τυρί.
2. Λιπάνετε τρία φύλλα ζύμης με λιωμένο βούτυρο, στοιβάζετε το ένα πάνω από το άλλο
και τοποθετήστε τα φύλλα στο κάτω μέρος ενός λαδωμένου ταψιού.
3. Ρίξτε μείγμα τυριών πάνω από τα λαδωμένα 3 φύλλα ζύμης και μοιράστε ομοιόμορφα
4. Συνεχίστε με την ίδια σειρά, τρία φύλλα βουτυρωμένα ενδιάμεσα + τριμμένο τυρί.

Το τελευταίο στρώμα πρέπει να είναι τρία φύλλα βουτυρωμένα ενδιάμεσα
και σφραγίστε την πίτα γυρω γύρω βάζοντας από κάτω τις άκρες των από πάνω φύλλων.
5. Ανακατέψτε το γάλα και τα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν και ρίξτε στο ταψί πάνω
από την πίτα αφού πρώτα την κόψουμε σε κομμάτια.
6. Ψήνουμε την τυρόπιτα σε φούρνο που έχει προθερμανθεί στους 180 βαθμούς μέχρι να
ροδίσουν.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΧατσαπούρι το αγαπημένο τυρόψωμο από την Γεωργία
Επόμενο άρθροΚέικ Αμυγδάλου…είναι το γλυκό με τα 3 υλικά