Αμυγδαλωτά Μυκόνου

Υλικά

1 κιλό αμυγδαλόψιχα
Μισό κιλό ζάχαρη (χοντρή)
2 αυγά
3 κρόκοι
Ανθόνερο αδιάλυτο
Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Αρχικά αλέθετε την αμυγδαλόψιχα, με προσοχή για να μη γίνει αλοιφή, αλλά να γίνει λίγο αδρή (σαν τραχανάς). Έπειτα, σπάτε τα δύο αυγά και τα ρίχνετε σε μια λεκάνη, προσθέτοντας την αλεσμένη αμυγδαλόψιχα, τη ζάχαρη και λίγες σταγόνες αδιάλυτο ανθόνερο. Στη συνέχεια, ζυμώνετε αρκετά το μείγμα για να δέσουν όλα τα υλικά. Πρέπει να προκύψει μια σφιχτή ζύμη, την οποία πλάθετε σχήμα μεγενθυμένου αμυγδάλου (στενόμακρα). Έπειτα, απλώνετε στο ταψί λαδόχαρτο και τοποθετείτε τα αμυγδαλωτά σε απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν.

Τα ψήνετε στους 200C για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφού ψηθούν, τα βγάζετε από τον φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν για να ξεκολλήσουν χωρίς να σπάσουν. Κατόπιν, τα βουτάτε σε νερωμένο ανθόνερο και τα πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη. Στη συνέχεια, τοποθετείτε τα αμυγδαλωτά σε σχάρες, ώστε να κυκλοφορεί ο αέρας και από κάτω, για να στεγνώσουν ομοιόμορφα. Την επόμενη μέρα τα πασπαλίζετε πάλι με άχνη ζάχαρη και αν θέλετε τα τυλίγετε ένα ένα σε διαφανή ζελατίνα για να διατηρηθούν καλύτερα.

ΠΗΓΗ: Ελληνικό Πρωινό

Προηγούμενο άρθροΈνα κρύο κέικ γεμάτο σοκολάτα…δείτε πόσο εύκολη συνταγή
Επόμενο άρθροΡολάκια Κιμά Γεμιστά με Σπανάκι και τυρί