Τραγανά εξωτερικά και μαλακά εσωτερικά! Τα αγαπημένα μου Αμυγδαλωτά χωρίς γλουτένη!

Συστατικά:

2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη-100 γρ.
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας-5 ml
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ- 5 g
2 1/2 φλιτζάνια αμύγδαλα αλεύρι -250 g
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη-25 γρ.

Οδηγίες:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 165 C
Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί τα αυγά, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέστε το αλεύρι με τα αμύγδαλα και το
μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα.
Χρησιμοποιήστε μια κουτάλα παγωτου παρτε 1 κουταλιά για να φτιαξετε 16 μπάλες ζύμης και να σχηματίσετε μικρά αχλάδια
και να βάλετε από πάνω ένα γαρύφαλλο. Η ζύμη θα είναι αρκετά κολλώδης.
Τοποθετήστε τα μπισκότα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήστε τα για 16-18 λεπτά, μέχρι τα μπισκότα να σταθεροποιηθούν.
Τα αμυγδαλωτα θα είναι μαλακά. Κυλήστε κάθε μπάλα ζύμης σε ένα μικρό μπολ με ζάχαρη άχνη για να καλυφθεί πλήρως το εξωτερικό της.
Αφήστε τα να κρυώσουν στο ταψί για περίπου 15 λεπτά.

🌺Συνταγή βήμα προς βήμα εδώ :

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Φρεσκοψημένα Αμυγδαλωτα…..

Φρεσκοψημένα Αμυγδαλωτα.....

**Χρησιμοποίησα ποτήρι 285 ml. Έκανα μόνο το 1/3 της συνταγής…😘😘
Χρησιμοποίησα μαρμελάδα φράουλα και ξύσμα πορτοκαλιού αντί για μαρμελάδα βερίκοκο και άρωμα αμυγδάλου…😘😘

Υλικά..🙂🙂🙂

6 ασπράδια αυγών
6 φλιτζάνια Αμύγδαλο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 4 φλιτζάνια με φλυδα και 2 φλιτζάνια χωρίς)
2 φλιτζάνια ψιλή ζαχαρη
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη βανίλια
4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο ζεστή
2 κουταλιές της σούπας απόσταγμα αμυγδάλου
Αμύγδαλα σε νιφάδες για περιτύλιξη.. προαιρετικά ή μπορείτε να το γλασαρετε με κεράσι ή αμύγδαλο ή να αφήσετε σκέτο…

Εκτέλεση

*Ανακατεύουμε όλα τα ξηρά υλικά σε ένα μπολ
*Χτυπάμε το ασπράδι μέχρι να σχηματιστούν μυτερες κορυφές και μετά προσθέτουμε τη μαρμελάδα και το άρωμα αμυγδάλου
*Προσθέτουμε τα ξηρά υλικά και ανακατεύουμε να ενωθούν
*Χρησιμοποιήστε μια κουταλιά της σούπας ή ένα κουταλάκι του γλυκού γεμάτο μείγμα, πλαθετε σε μπάλα και στη συνέχεια ρίξτε σε νιφάδες αμύγδαλα ή αφήστε το σκέτο…

Βουτήξτε το κουτάλι σας σε νερό, ώστε το μείγμα να κολλήσει στο κουτάλι…****
Τοποθετούμε το μπισκότο σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος
Θερμοκρασία φούρνου 140c Ανεμιστήρας αερίου ….
Ψήνουμε μεχρι να ροδίσουν

Καλή Απόαλαυση

Μπορειτε να κανετε και σε μικρότερες δόσεις

Nikki Anan

 

Προηγούμενο άρθροΤηγανίτες με μαρμελάδα ❤️
Επόμενο άρθροΔροσερό Μπισκοτόγλυκο με Ζελέ Ανανά!