Παγωτό βανίλια με σάλτσα φράουλας

Υλικά

4 κρόκοι
200 γρ ζάχαρη
400 ml σαντιγί
100 ml γάλα
άρωμα βανίλιας

Για τη σάλτσα φράουλας:
300 γρ φράουλες (κατεψυγμένες)
100 γραμμάρια ζάχαρη (ή παραπάνω ανάλογα με το πόσο γλυκό προτιμάτε)

Προετοιμασία :

Ανακατεύουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να πάρουμε μια κρέμα. Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μπεν μαρί και βράζουμε τη σύνθεση μέχρι να ζεσταθεί πολύ καλά και να αρχίσει να πήζει. Το μείγμα θα παραμείνει σαν φιλμ στο κουτάλι. Αφήνουμε στην άκρη και αφήνουμε να κρυώσει και μετά ροδίζουμε για γεύση με το άρωμα βανίλιας.

Η πολύ καλά κρυωμένη κρέμα ρίχνεται στο μπολ της παγωτομηχανής που έχει προηγουμένως διατηρηθεί στην κατάψυξη για τουλάχιστον 12 ώρες. Επεξεργάζεται μέχρι το μειγμα να γίνει σφιχτό.
Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, χρησιμοποιήστε μόνο τη μισή ποσότητα κρέμα γάλακτος για την κρέμα βάσης.
Η υπόλοιπη κρέμα γάλακτος χτυπιεται μέχρι να αρχίσει να έχει μια αφράτη υφή (δεν χρειάζεται να σφίξει), μετά ενσωματώνεται στο πρώτο μειγμα με τα αυγά.

Όσο η παγωτομηχανή κάνει τη δουλειά της, ετοιμάστε τη σάλτσα φράουλας. Οι φράουλες ανακατεμένες με τη ζάχαρη βράζονται σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά και να λιώσει η ζάχαρη. Ανακατεύουμε με το μπλέντερ χειρός κάθετα και αφήνουμε
να κρυώσει.

Το παγωτό χύνεται σε ένα μπολ. Ρίξτε λίγη από τη σάλτσα φράουλας

και ανακατέψτε ελαφρά στο παγωτό. Ισιώνουμε και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη σάλτσα. Σκεπάζουμε το μπολ με ένα καπάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει
τελείως.
Το παγωτό μπορεί να φαγωθεί ακόμα και αφού το βγάλουμε από την παγωτομηχανή, είναι απαλό και κρεμώδες, αλλά μας αρέσει περισσότερο σαν παγωτό 😉

Καλή όρεξη! ⁇

Πηγή Συνταγής: https://dulciurifeldefel.ro/

Προηγούμενο άρθροΤο πρωί ξεκινάει με ψωμί μπύρας με φουντούκια!
Επόμενο άρθροΑν έχετε 1 αυγό, νερό και αλεύρι, φτιάξτε αυτή τη νόστιμη συνταγή. χωρίς φούρνο! εύκολο και πολύ μαλακό