Αμυγδαλόπιτα

Υλικά

2 κούπες χυμό πορτοκάλι
1 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα περασμένα από το μούλτι
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες σιμιγδάλι
2 καρότα τριμμένα στο μούλτι
1 κουτ γλυκ σόδα
1κουτ του γλυκ κανέλα
1/2 κουτ του γλυκ και λίγο λιγότερο γαρίφαλο
1 φακελάκι μπέικιν
Για το σιρόπι
2 φλ. ζάχαρη
4 φλ. νερό
1 φλούδα πορτοκάλι
ξύλο κανέλας

Εκτέλεση

Σε μια μπόλ χτυπάμε το ηλιέλαιο με την ζάχαρη, διαλύουμε την σόδα μέσα στην μια κούπα του χυμού πορτοκάλι και την ρίχνουμε μέσα, στο μπόλ κατόπιν ρίχνουμε τα αμύγδαλα που τα έχουμε κάνει ψίχα στο μούλτι την κανέλα, το γαρίφαλο, το μπέικιν, το σιμιγδάλι, το αλεύρι.
Επειτα λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι μεσαίο ρίχνουμε το μείγμα μας και προσθέσουμε πρίν ψήσουμε την πίτα μας φιλέ αμυγδάλου. Ψήνουμε στους 170c για 60 λεπτά.!Aφου ψηθεί ετοιμάζουμε το σιρόπι μας.
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα για 10 λεπτά το σιρόπι .Πρέπει
να είναι κρύα η αμυγδαλόπιτα και ζεστό το σιρόπι .Αν θέλουμε μπορούμε να το παραλείψουμε και να προσθέσουμε αχνη ζάχαρη στην επιφάνεια.

Αυτή την συνταγή την βρήκαμε στα  Κουζινομαγειρέματα

Προηγούμενο άρθροΞεροτήγανα Ικαριώτικα
Επόμενο άρθροΜελιτζάνες Ιμάμ Μπαϊλντί