Φτιάξτε ένα εντυπωσιακό και γευστικό ανάποδο κέικ με ανανά, ιδανικό για κάθε περίσταση!

Υλικά:

Για το κέικ:

210 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
115 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
150 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
1 αυγό
60 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
120 ml γάλα φρέσκο
60 ml από το σιρόπι του ανανά Del Monte
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για απο πάνω:

30 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
20 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
6-8 ροδέλες ανανά σε σιρόπι
15-20 κεράσια μαρασκίνο

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C.

Αλείψτε με βούτυρο ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος παραλληλόγραμο σαν πυρεξ και πασπαλίστε με καστανή ζάχαρη.
Απλώστε τις ροδέλες ανανά στον πάτο και κόψτε 1-2 ροδέλες για να γεμίσετε τα κενά γύρω-γύρω.
Βάλτε στο κέντρο κάθε ανανά και ανάμεσά τους από ένα κεράσι μαρασκίνο.

Για το κέικ
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
Σε ένα μίξερ, χτυπήστε με το φτερό το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη για 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε το αυγό, το γιαούρτι, το γάλα, το σιρόπι του ανανά και τη βανίλια και χτυπήστε για άλλα 3-4 λεπτά.
Προσθέστε το μείγμα του αλευριού και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Περιχύστε τους ανανάδες με το μείγμα του κέικ και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Στη συνέχεια, καλύψτε το κέικ με αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 20-30 λεπτά.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά και αναποδογυρίστε το σε μια πιατέλα.
Αφήστε το να κρυώσει τελείως πριν το σερβίρετε.

Μερικά tips:

Για πιο έντονη γεύση ανανά, μπορείτε να προσθέσετε 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο φλοιό ανανά στο μείγμα του κέικ.
Αντί για κεράσια μαρασκίνο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα φρούτα, όπως φράουλες ή blueberries.
Για ένα πιο γλασαρισμένο topping, μπορείτε να περιχύσετε το κέικ με ζεστό σιρόπι ζάχαρης αφού το αναποδογυρίσετε.

Καλή σας όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό με σάλτσα ντομάτας και τηγανητές πατάτες!
Επόμενο άρθροΣαλάτα λάχανο με αγγούρι…μ’ ένα ασυνήθιστο ντρέσινγκ🥒🔥