Κέικ με στραγγιστό γιαούρτι και μπισκότα

Μπαινοντας στις ζέστες του καλοκαιριού, θα ήθελα να σας παρουσιάσω ένα πανεύκολο και γρήγορο επιδόρπιο. Κέικ με στραγγιστό γιαούρτι και μπισκότα. Απλώς ανακατεύουμε τα υλικά και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξουν.
Και το γλάσο μαρμελάδας είναι προαιρετικό, αλλά καλό είναι να το έχουμε, καθώς δίνει μια έξτρα φρουτώδη νότα και εξισορροπεί τη γεύση.
Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε το στραγγιστό γιαούρτι με απλό γιαούρτι, κρέμα γάλακτος ή συνδυασμό και των δύο.

Εδώ είναι η συνταγή και απολαύστε:

1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι (μπορεί να αντικατασταθεί με γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος αναμεμειγμένη με γιαούρτι σε αναλογία 1:1)
300 γρ γάλα ζαχαρουχο
150 g βανίλια και 150 g μπισκότα σοκολάτας – τύπου Petit Beurre/βουτύρου (μπορεί να αντικατασταθεί με 300 g μπισκότα ενός είδους)

Για το γλασο:
2 μικρά βαζάκια μαρμελάδα της επιλογής σας
10 g σκόνη ζελατίνης

Εκτέλεση:

1 Σε ένα μπολ βάζουμε το στραγγιστό γιαούρτι (ή την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι). Προσθέστε το ζαχαρουχο γάλα.
2 Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
3 Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
4 Ανακατέψτε καλά.
5 Ετοιμάζουμε μια φόρμα για κέικ με πάτο που πέφτει με διάμετρο περίπου 26 εκ. και τη σκεπάζουμε καλά με διάφανη μεμβράνη.
Ρίχνουμε το μείγμα και ισιώνουμε καλά.
Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου μέχρι να σφίξει το μείγμα.

6 γάζετε το κέικ από το ψυγείο και το απλώνετε σε μια λεπτή στρώση μαρμελάδας από ένα από τα βάζα.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα είδη μαρμελάδας, αυτό που είναι σημαντικό είναι να ταιριάζουν οι γεύσεις τους (χρησιμοποίησα ένα βάζο
από φράουλες και ένα – από μήλα).
7 Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη ζελατίνη και περίπου 50 ml κρύο νερό.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
8 Αφήνουμε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 10 λεπτά μέχρι να φουσκώσει η ζελατίνη και να απορροφήσει όλο το νερό.
9 Τοποθετήστε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για 5-6 δευτερόλεπτα αρκεί να ζεσταθεί το μείγμα και να ρευστοποιηθεί.
Προσέχουμε να μην βράσει το μείγμα, γιατί η ζελατίνη θα χάσει την πηκτική της ιδιότητα.
10 Αραιώστε τη μαρμελάδα από το δεύτερο βάζο μαρμελάδας με περίπου 1 φλιτζάνι νερό και ζεστάνετε ξανά στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου
10 δευτερόλεπτα – ίσα ίσα για να μην είναι πολύ κρύα.
Προσθέστε τη λιωμένη ζελατίνη σε αυτό το μείγμα και ανακατέψτε καλά.

11 Ρίξτε το μείγμα πάνω από το κέικ. Στη συνέχεια βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να σφίξει η ζελατίνη.
12 Μόλις σφίξει τελείως το κέικ, το αφαιρούμε προσεκτικά από το ταψί και το τοποθετούμε σε πιατέλα.
Στη συνέχεια κόβουμε και σερβίρουμε σε πιάτα.
13 Μπορείτε να κάνετε το γλάσο σε ένα βήμα ανακατεύοντας και τα δύο βάζα μαρμελάδας με το νερό, ανακατεύετε και τέλος προσθέτετε
τη διαλυμένη ζελατίνη. Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος. Εσύ αποφασίζεις 🙂

Κέικ με στραγγιστό γιαούρτι και μπισκότα

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή ειναι από το annieandjeff

Προηγούμενο άρθροΣπιτικά χειροποίητα Kiss
Επόμενο άρθροΧοιρινό ψητό στο φούρνο με πατάτες και μπύρα