Αντεστραμμένο κέικ με μπανάνες

Απαραίτητα προϊόντα:

50 γρ σιμιγδάλι σιταριού
100 γραμμάρια αλεύρι σίτου
10 γρ μπέικιν πάουντερ
πρέζα αλάτι
50 γρ ζάχαρη
50 γρ λάδι καρύδας
150 γρ γάλα καρύδας
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας / 1 πακέτο ζάχαρη βανίλιας
3-4 μπανάνες

Για καραμέλα:
80 γρ ζάχαρη
60 γρ μέλι (αν δεν νηστεύετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε το μέλι με 80 γρ βούτυρο)

Εκτέλεση:

Λιώνουμε τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει πορτοκαλί. Προσθέτουμε μέλι ή βούτυρο, δυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας ζωηρά. Θα πρέπει να πάρετε μια παχιά, χρυσαφένια καραμέλα.
Ρίχνουμε την καυτή καραμέλα στη φόρμα που καλύπτουμε με χαρτί ψησίματος. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μπανάνες κατά μήκος, τοποθετώντας τες στην καραμέλα.

Για τη ζύμη, ανακατεύουμε ξεχωριστά τα ξηρά και τα υγρά υλικά και μετά τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίξτε τη ζύμη πάνω από τις μπανάνες. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα για 5-8 λεπτά, στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε σε μια σανίδα ή πιατέλα και αφαιρούμε το χαρτί ψησίματος.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΥγρό κέικ σοκολάτας…πλημυρίζει το στόμα σοκολάτα
Επόμενο άρθροΤούρτα Napoleon με κρέμα λικέρ Baileys