Πατάτες τριμμένες στο φουρνο με τυρι

Υλικά

700-800 γρ. πατάτες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
1-2 κ.σ ελαιόλαδο για το τηγάνι
2 αυγά
1 κ.γ αλάτι
1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο
1/2 κ.γ πιπέρι
1 κ.σ ελαιόλαδο για το πυρέξ
100 γρ.τυρί μοτσαρέλλα
50 γρ.τυρί παρμεζάνα

Εκτέλεση

Τρίβουμε τις πατάτες στον τρίφτη και τις βγάζουμε σ ένα μεγάλο μπολ.Ρίχνουμε κρύο νερό να τις καλύψει και τις αφήνουμε στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά σε κυβάκια.
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι.Σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι 2-3 λεπτά και μετά προσθέτουμε την πιπεριά.Τηγανίζουμε για 5-7 λεπτά.
Ρίχνουμε τις πατάτες στο σουρωτήρι και στη συνέχεια τις σουρώνουμε πολύ καλά λίγες λίγες με τα χέρια μας.

Τις βάζουμε σ ένα μπολ,προσθέτουμε τα αυγά,το αλάτι,το πιπέρι,το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα πολύ καλά.
Λαδώνουμε ένα μέτριο πυρέξ και στρώνουμε καλά τις τριμμένες πατάτες.Απλώνουμε από πάνω το κρεμμύδι με την πιπεριά.
Χαράζουμε με μια σπάτουλα σε κομμάτια και ρίχνουμε τα τυριά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 50 λεπτά.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, να σταθεί, κόβουμε και σερβίρουμε!!!!

Καλή Απόλαυση

Subscribe for more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΑλμυρό κέικ καλαμποκιού…είναι λαχαριστό
Επόμενο άρθροΧοιρινό με πατάτες και λαχανικά στην κατσαρόλα